Koprčani ugnali Olimpijo
Luka Koper je v 7. krogu Prve lige premagal ljubljansko Olimpijo z 2:1 (0:0).

V ekipi gostiteljev zaradi poškodb tudi tokrat nista zaigrala Hasić in Polovanec, medtem ko je pri Olimpiji tekmo zaradi štirih rumenih kartonov moral izpustiti Roj. Po dolgem času spet polne tribune koprske Bonifike so videle zmago domačih nogometašev.

Junak tekme Miran Pavlin je že v 5. in 7. minuti zapretil s streloma s polrazdalje, a se je obakrat izkazal mladi vratar Oblak. V uvodnih minutah tekme je bila pobuda na strani domačih, ki gostom skoraj niso pustili preko sredine igrišča. Prvič je bilo nevarno v 14. minuti, ko je Ibraimi izvajal prosti strel z 20 metrov, a je žoga zletela visoko čez koprska vrata.

Dve minuti pozneje je z roba kazenskega prostora streljal Brulc, žoga pa je zletela mimo leve vratnice ljubljanskega vratarja Oblaka. Prvo pravo priložnost na tekmi pa je za zmaje zapravil Tiganj, ki je v 37. minuti po veliki napaki Kariča sam prišel pred vratarja Suhonjiča, a je ta s pravo parado strel odbil. V prvem delu ekipi z igro nista navdušili, več pobude je bilo na strani gostiteljev.

Drugi del se je začel bolj razburljivo, saj je Brulc že v 48. minuti popeljal Koprčane v vodstvo, ko je podajo Pavlina iz kota z glavo iz neposredne bližine preusmeril v ljubljanski gol. V 54. minuti iz prostega strela je Pavlin zatresel okvir gostujočih vrat, od Oblaka pa se je žoga odbila v kot.

Minuto pozneje so Ljubljančani preko Ibraimija prišli do izenačenja. Makedonski reprezentant se je sam odločil za strel s kakšnih 23 metrov in v izjemnem loku žogo mimo vratarja Suhonjiča poslal v desni kot. V 59. minuti se je poškodoval Andraž Struna, ki so ga morali z reševalnim vozilom odpeljati s stadiona; namesto njega je v igro za kanarčke vstopil Hadžič.

V 71. minuti je za novo veselje na domačih tribunah poskrbel igralec tekme Pavlin, ki se je nenadoma odločil za strel prav tako z več kot 20 metrov, žoga pa je končala v samem desnem zgornjem kotu Oblakovih vrat. Deset minut pred koncem so imeli domači priložnost za povišanje vodstva. Po predložku Kariča je Radujko najprej s sedmih metrov streljal v
vratnico, odbito žogo pa je Brulc iz neposredne bližine sprožil prek vrat.

V 83. minuti so Ljubljančani izvajali prvi kot, strel Da Silve pa je ubranil vratar Suhonjič šele v drugem poizkusu na golovi črti. V zadnji minuti rednega dela je do zadnje priložnosti na tekmi prišel Brulc, vendar je njegov strel iz voleja končal kakšnem meter nad vrati.

SORODNE NOVICE

DELI NA