16.03.2023 | Prva liga Telemach
Koprčani uspešni pri Muri

Mura - Koper 1:2 (0:0)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Šabanagić, Salkić, Vojska.
* Strelci: 1:0 Daku (54.), 1:1 Vešner Tičić (65.), 1:2 Barišić (67., 11-m).
* Mura: Mihelak, Beganović, Morris, Cipot, Kuzmič, Maruško, Tripi, Šarić (od 83. Jovičević), Zličić (od 83. Šroler), Daku, Klepač (od 77. Petković).
* Koper: Golubović, Palčič, Mittendorfer, Novoselec, Simčak, Correia, Vešner Tičić (od 81. Bilić), Benedičič (od 58. Kotnik), Fanimo (od 75. Kambič), Edomwonyi (od 75. Krajinović), Jašaragić (od 58. Barišić).
* Rumeni kartoni: Beganović; Šimčak, Mittendorfer.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Kopra so v Murski Soboti prišli do prve spomladanske zmage oziroma prve po šestih tekmah. Zadnjo zmago do tega kroga so vknjižili 10. decembra lani, ko so premagali Bravo, tega je takrat vodil Dejan Grabić, zdaj novi trener Mure, ki je tokrat na tretji tekmi na klopi Sobočanov zabeležil prvi poraz.

Koprčani, ki so do zmage prišli po preobratu, potem ko so v dobrih dveh minutah dosegli dva gola, so na petem mestu prvenstvene razpredelnice zdaj spet prehiteli tokratne tekmece.

Prvi polčas je razočaral za tekmo sredi tedna dobro obiskane tribune stadiona v Murski Soboti. Nobena izmed ekip ni posebej tvegala, posledica tega je bila, da je igra v glavnem potekala po sredini igrišča, veliko pravih priložnosti ni bilo. Najlepšo je v 25. minuti zapravil Mihael Klepač, ki je po levi strani kazenskega prostora prodrl pred vratarja Adnana Golubovića, a se je ta izkazal z obrambo.

Koper, sicer nekoliko oslabljen, tako lepe priložnosti ni imel, se je pa dvakrat v dokaj ugodnem položaju znašel Žan Benedičič, prvič je z glavo streljal preblago in premalo nenatančno, drugič pa je žogo poslal prek vrat.

Gostitelji so drugi del začeli bolj odločno, za kar so bili v 54. minuti tudi nagrajeni. Klepač se je na svoji polovici poigral z igralci Kopra, z dolgo podajo zaposlil Ivana Šarića, ki se je skupaj z Mirlindom Dakujem znašel pred enim samim branilcem. Prek njega je podal žogo do najboljšega strelca Mure Dakuja, ta je sam pritekel pred Golubovića in ga rutinirano premagal.

Toda gosti so našli odgovor. Omar Correia bi lahko ekspresno izenačil, a se po prostem strelu Benedičiča ni znašel v kazenskem prostoru, zato pa je bil nekaj minut uspešnejši Luka Vešner Tičić. Po podaji Fanima je imel nekaj sreče pri zaustavljanju žoge, čeprav njegov strel ni bil posebej močan, pa ga ni uspel zaustaviti ne vratar ne branilec na golovi črti.

Le dve minuti pozneje je prišlo do popolnega preobrata. Amar Beganović je v kazenskem prostoru zrušil Maksa Barišića, ta pa je sam uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Barišič je imel v 79. minuti še eno lepo priložnost, da dokončno pokoplje Muro, ker ji ni izkoristil, so morali Primorci še nekaj časa trepetati. Mura je ob koncu izvedla pritisk, se skupaj z navijači pritoževala nad sodniškimi odločitvami, med drugim je zahtevala enajstmetrovko, toda izid se ni spremenil, zato niti ni bilo prave priložnosti.

V naslednjem krogu bo Mura gostila Olimpijo, Koper bo gostoval v Sežani.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Koper
    Zadnja tekma 27. kroga bo odigrana v Murski Soboti. Prekmurci po gostovanju v Novi Gorici pričakujejo še drugega primorskega prvoligaša.

DELI NA