Koprčani v slogu
Luka Koper je v zaostali tekmi 19. kroga Prve lige odpravila CM Celje s 4:0 (3:0).

Koprčani so v slogu končali jesenski del prvenstva. Nemočnim Celjanom so zabili štiri gole in se tako veselili 12. zmage v sezoni. V spomladanski del bodo nesli vsaj pet točk naskoka pred zasledovalci.

Celjanom, ki so jesen končali s 13 točkami zaostanka, so gole zabili Pavlin, Struna, Brulc in Bešić. Tekmo je predčasno končal Handanagić, ki je v 88. minuti dobil svoj drugi rumen karton.

Današnjih prvih 45 minut s strani rumeno-modrih je bilo bržčas najboljših v vsem jesenskem delu. Že v šesti minuti je zmedo celjske obrambe kaznoval prvi igralec koprskega moštva Pavlin. Odbito žogo celjske obrambe je lepo ustavil deset metrov od gola in rutinirano zadel. Edino priložnost so imeli gosti v deveti minuti, ko je po grobi napaki v Polovanca Bezjak sam s 14 metrov streljal mimo domačih vrat.

Že štiri minute pozneje pa je bilo 2:0. Karić je močno sprožil z roba kazenskega prostora, odbito žogo pa je mladi Struna le še potisnil v gol. V 17. minuti so domači izpeljali nov napad, ko je Radujko po dvojni podaji z Brulcem močno streljal z desetih metrov, a se je izkazal Mujčinović. Domači juriš se je končal v 23. minuti, ko je Božičič lepo podal do Brulca, ta je stekel v kazenski prostor in učinkovito končal akcijo.

Tudi v drugem polčasu so imeli več od igre domači igralci. Rezervist Viler je z desne strani v 61. minuti močno sprožil z roba kazenskega prostora, Mujčinović pa se ni pustil premagati. Po igri brez večjih priložnosti je nato nekdanji igralec Kopra Lovrečič v 80. minuti po pravem slalomu lepo streljal s 13 metrov, toda Hasić je bil zanesljiv.

Četrti gol je padel v 83. minuti po akciji obeh rezervistov. Viler je z leve strani poslal žogo pred gostujoča vrata, kjer je bil najspretnejši mladi Bešić in zabil svoj prvoligaški prvenec. Domači gledalci so svoje moštvo v zimski premor po današnji zmagi in naslovu jesenskega prvaka pospremili s toplim aplavzom.

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2009 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tekma v Kopru odpade!
    Vodja tekmovanja v Prvi ligi je danes sprejel sklep, da se tekma 19. kroga Luka Koper - CM Celje preloži.

DELI NA