Koprčani z novo zmago
Luke Koper je v 26. krogu Prve lige v gosteh premagal CM Celje s 3:0 (1:0).

Predzadnje moštvo s prvenstvene lestvice je na domači Areni Petrol pričakalo dobro razpoloženo ekipo Kopra, ki je v gosteh upravičila vlogo favorita.

Pri domačih sta zaradi poškodb manjkala Miroslav Radulovič in Bekim Kapič, medtem ko Koprčani zaradi kartonov niso mogli računati na Bojana Djukiča in Nebojšo Kovačevića.

Srečanje so podjetneje začeli domači nogometaši, ki pa iz uvodnih kotov niso izkoristili svojih priložnosti. V 14. minuti je v okvir vrat meril Zoran Pavlovič. Igra je bila na obeh straneh enakovredna, nekoliko več pobude pa so kazali domači igralci, ki so se želeli odlepiti z dna lestvice.

A kdor ne da, hitro dobi. Milan Osterc je lepo prestregel odbito žogo pred vrati domačinov in v 22. minuti goste popeljal v vodstvo.

Prelomni trenutek je za domače sledil v 27. minuti, ko si je Dominik Beršnjak po prekršku nad Konstatinom Vasiljevom prislužil že drugi rumeni karton (prvega je prejel v 18. minuti) in moral predčasno pod prho. Celjani so sicer še poskušali izid izenačiti, a kaj več od strela Danijela Breziča v okvir vrat in v vratarja nasprotnika domačim pred koncem prvega polčasa ni uspelo.

Tudi v drugem polčasu so s pritiskom nadaljevali domači igralci, ki so si nadvse želeli izenačujočega zadetka. A uspevalo jim je vse prej kot to. V 60. minuti je Pavlovič sprožil nevaren projektil proti koprskim vratom s kakšnih 35 metrov, a je bil vratar Ermin Hasić na mestu.

Kljub izdatnemu pritisku domačih, pa so se na igrišču vse bolje znašli gostje. V 68. minuti je z razdalje poskusil Vasiljev, odbito žogo pa je z glavo v mrežo domačih pospravil Dejan Marijanovič.

Dva zadetka prednosti sta gostom vlila dodaten pogum, ki so svojo premoč kronali v 88. minuti, ko je Aljaž Struna iz malodane prepovedanega položaja povišal na končnih 0:3. Celjani so se morali tako zadovoljiti z 12. porazom, Koprčani pa so vknjižili 13. zmago.

SORODNE NOVICE

  • 06.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje-Koper
    Oglejte si izjavi po tekmi 26. kroga Prve lige Celje-Koper.

DELI NA