Koprčani z uvodno zmago
V prvem krogu 1. SNL so nogometaši Luke Koper premagali Mik CM Celje z 1:0 (1:0).

Okrepljeni Koper je v odprti in dopadljivi tekmi minimalno, a zasluženo ugnal Celjane ter v uvodnem nastopu sezone 2009/10 razveselil svoje navijače, na prvenstveni lestvici pa so Primorci vpisali prve tri točke.

Gostitelji so tekmo tudi bolje začeli, imeli terensko premoč in Pavlin je že v četrti ter nato v 13. minuti dvakrat le za malo zgrešil celjski gol. Štajerci so se nato le otresli uvodne treme in vzpostavili ravnotežje na zelenici. Najlepšo priložnost je imel v 31. minuti hitri Štraus, ki je po samostojni akciji in strelu s kakšnih 14 metrov že premagal domačega vratarja Suhonjiča, žogo pa je na poti v gol ustavil okvir.

Edini gol na tekmi je padel v šest minut pozneje, ko je Božičič preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa z diagonalo ugnal sicer zelo zanesljivega Mujčinoviča. V 45. minuti je bil spet nevaren Pavlin s kakšnih osmih metrov, izkazal pa se je prav Mujčinovič.

V drugem delu so imeli Koprčani še naprej pobudo na igrišču in bili aktivnejši v napadu. Že v 46. minuti je prvič nevarno prodrl Struna, a njegovega predložka najprej Brulc, v 61. minuti pa še Božičič, nista uspela izkoristiti in gostiteljem zagotoviti mirnega nadaljevanja. Gostje so imeli najzrelejšo priložnost za izenačenje šele v sodnikovem podaljšku, ko je Sacripanti poskušal z lobom, Suhonjič pa je žogo odbil v kot.

SORODNE NOVICE

DELI NA