Koprčani z zmago iz NG
Luka Koper je v 13. krogu Prve lige v Novi Gorici premagal velenjski Rudar z 2:1 (1:1).

Čeprav je prenova koprskega stadiona že pri koncu, pa so državni prvaki še vedno, tokrat predvidoma zadnjič, gostje v Novi Gorici.

Tokrat so na Primorsko prišli nogometaši Rudarja, ki so bili pred dvobojem na prvenstveni lestvici povsem blizu Koprčanom, moštvi je na šestem in sedmem mestu ločila le točka.

Začetek tekme ni postregel z razburljivim nogometom, za odtenek boljši so bili Koprčani, ki pa si niso priigrali kakšne izrazite priložnosti. Domači trener je moral zaradi poškodbe Marka Grižoniča že v 23. minuti poseči po prvi menjavi, v igro je prišel Danijel Marčeta, sedem minut pozneje pa je Koper povedel.

Potem ko je Davor Bubanja najprej zapravil priložnost po podaji Igorja Novakovića, nato pa je po kotu Amirja Kariča vratar gostov Boban Savič sprva ubranil strel Kristijana Polovanca, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Milan Osterc.

A ob koncu prvega dela so gostje prišli do izenačenja. Dejan Djermanovič in Rusmin Dedič najprej nista dobro končala obetavne akcije Rudarja, nato pa je udaril Uroš Korun. Dedič je s predložkom našel soigralca v kazenskem prostoru, Korun pa je bil z glavo natančen in po žogo v mrežo je moral tudi Ermin Hasič.

Začetek drugega polčasa je bil po okusu domačih. Že v 1. minuti so Koprčani povišali vodstvo, potem ko je bil vratar Savič nemočen ob natančnem strelu Marčete. Gostje so zapretili v 57. minuti, ko je bil po prostem strelu Damjana Trifkoviča za malenkost nenatančen Mirza Mešič.

V nadaljevanju so pobudo vse bolj prevzemali Koprčani, ob nevarnem poskusu Eneja Jeleniča je velenjski gol s pogumnim posredovanjem rešil vratar Savič, Osterc pa je v kazenskem prostoru tekmecev dobro preigraval, nazadnje pa slabo meril.

Velenjčani so v zadnjem delu tekme pretežno branili, za Koper pa je še eno lepo priložnost zapravil Andraž Struna v 81. minuti, ko je Savič žogo odbil v kot.

Kljub premoči domačih bi lahko gostje tik pred koncem dvoboja odnesli točko. Po podaji Denisa Grbiča je bil pred vrati domačih Elvis Bratanovič, a je bil za las nenatančen in zmage so se veselili Koprčani.

SORODNE NOVICE

  • 17.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Rudar
    Oglejte si izjave s tekme 13. kroga Prve lige Luka Koper - Rudar.

DELI NA