Koprčani z zmago na drugo mesto
Nogometaši Luke Koper so v 9. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Celje z 1:0 (0:0).

Koper : Celje 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Čadikovski (60.).

Luka Koper: Hasić, Žibert, Majcen (od 73. Črnigoj), Filipovič, Tom, Perger, Mavrič-Rožič, Đukić, Palčič, Pučko (od 90. Smrtnik), Čadikovski (od 77. Brečević).

Celje: Kotnik, Gobec, Rapnik, Žitko, Krajcer, Kolsi, Vrhovec, Cebara (od 77. Horvat), Ivanovič (od 59. Lutfi), Moćić, Verbič (od 64. Bajde).

Rumeni kartoni: Čadikovski, Filipovič, Đukić, Mavrič-Rožič; Vrhovec, Žitko.
Rdeč karton: /.

Koprski nogometaši so dosegli peto zmago v prvenstvu, s katero so se prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Tokrat je bil za nove tri točke, po katerih Primorci za vodilnim Mariborom zaostajajo za šest točk (23-17), dovolj že zadetek Dragana Čadikovskega. Celjani so po drugem porazu s 15 točkami izenačeni z Domžalami na tretjem oziroma četrtem mestu.

Uvodne minute tekme so nakazovale izenačeno predstavo. Prvo pravo razburjenje pa so gledalci doživeli v 20. minuti. Čadikovski je lepo zaposlil Luko Majcna, ki je stekel sam proti Maticu Kotniku, vendar ga z 12 metov ni znal premagati. Naslednja priložnost je bila na strani gostov.

V 34. minuti je Romeo Filipovič začetniško izgubil žogo na sredini igrišča, Nikola Ivanovič je nato z 20 metrov močno streljal, vendar je bil Ermin Hasić dobro postavljen. Sicer dinamičen prvi polčas se je, kar zadeva priložnosti, končal v 43. minuti, ko je Stefan Cebara z desetih metrov streljal mimo Hasićevih vrat.

Drugi polčas so bolje začeli domači nogometaši. V 55. minuti je Brazilec Tom lepo zaposlil Majcna, ki je osamljen z desetih metrov z diagonalnim strelom z desne strani za las zgrešil cilj. Pet minut pozneje pa se je v vlogi podajalca znova znašel Tom, čigar predložek je Čadikovski, novopečeni slovenski državljan, z glavo preusmeril v celjsko mrežo za 1:0.

Dobra igra Koprčanov se je nadaljevala, v 65. minuti je Urban Žibert z desetih metrov za las zgrešil celjska vrata. Trener gostov Marjan Pušnik je poskušal z menjavami preobrniti potek tekme. V 78. minuti je tako rezervist Gregor Bajde poslal predložek z desne strani, ta pa se je "spremenil" v nevaren poskus, ki je za kak centimeter preletel koprski gol. Do konca tekme so Celjani poskušali s podajami pred domača vrata ogroziti Hasića, vendar izrazitejših priložnosti niso imeli.

Sicer pa bo tekma v Kopru šla v zgodovino tudi zaradi novega rekorda v slovenskem nogometu. Postavil ga je nogometaš Celja, Sebastjan Gobec, ki je s tekmo v Kopru prehitel Dušana Kosiča po številu nastopov v prvi slovenski nogometni ligi. Zbral jih je že 422, v ligi pa je debitiral 2. marca 1997.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA