Koprski preobrat
Maribor je v 6. krogu Prve lige izgubil proti Luki Kopru z 1:2 (1:0).

Obračun še neporaženih Koprčanov in ranjenih Mariborčanov, ki so sredi tedna doživeli evropsko klofuto v dvoboju s Sparto, je obetal zanimiv nogometni večer, zmage pa so se po preobratu veselili gostje z Obale.

Moštvi sta v prvem polčasu začeli počasi in v prvih 15 minutah si nista pripravili omembe vrednih priložnosti, strel Pavloviča od daleč pa je končal precej ob vratnici vratarja Kopra Suhonjiča. Na koprski strani je prvi zapretil Karič, ki je na sredini sprejel podajo z leve strani in z desetih metrov meril natančno v domačega čuvaja mreže Raniloviča.

Sledil je poskus Jeliča, isti igralec pa je v 33. minuti poskrbel za vodstvo Maribora. Tavares, Brazilec je prav ta teden še za eno sezono podaljšal sodelovanje s slovenskimi prvaki, je dobro podal, Jelič pa natančno meril s kakšnih 14 metrov in koprski vratar je moral prvič po žogo v svojo mrežo. Jelič je imel ob koncu prvega dela še eno priložnost, vendar je po strelu iz bližine, resda precej s strani, meril previsoko.

Tudi nadaljevanje je bilo podobno. Mariborčani so bili nevarnejši in aktivnejši, že v prvi minuti drugega polčasa je bil Tavares sam pred koprskim vratarjem, a ga ni znal premagati. Sledili so novi mariborski napadi, v razmaku nekaj minut sta si priložnosti pripravila še Popovič in Mihelič, vendar je bil vratar Suhonjič zbran in je oba strela ubranil oziroma odbil.

Prav v obdobju mariborske premoči pa so gostje izenačili. Sesar je s podajo na robu kazenskega prostora zaposlil Brulca, po močnem strelu slednjega se je žoge Ranilovič sicer dotaknil in ji spremenil smer, a premalo, tako da je končala v mreži.

Le pet minut pozneje je strelec koprskega gola z desne strani na videz nenevarno podal v kazenski prostor, kjer pa je katastrofalno napako naredil vratar Ranilovič: žogo je izpustil in prišla je natančno na noge Pavlinu, izkušenemu napadalcu Kopra pa ni bilo težko kljub nekaj obrambnim igralcem domačih žoge spraviti v mrežo.

Koper se je zadovoljil z vodstvom v Mariboru, domači pa so v zadnji četrtini tekme vse stavili na napad. Nekajkrat je bilo tudi pošteno vroče pred vrati Kopra, v 73. minuti so domači navijači že slavili izenačenje, a je sodnik Jug zadetek razveljavil, saj je dosodil prekršek nad vratarjem gostov. Nevaren je bil spet Taveres, ko je sodnik pustil prednost po prekršku nad Pavlovičem, deset minut pred koncem pa bi lahko Bunderla veliko več iztržil po prodoru, a je meril mimo vrat.

Koper se je nazadnje ubranil silovitega pritiska, čeprav so domači tudi v sodnikovem dodatku še zapretili, a je Suhonjič z dobrimi posredovanji poskrbel za zmago Kopra.

SORODNE NOVICE

DELI NA