Kotlinski derbi zmajem
Domžale so v 15. krogu Prve lige izgubile proti Olimpiji z 1:2 (0:1).

Olimpija je po dveh prvenstvenih porazih znova vknjižila zmago, ki sta ji jo prinesla Ibraimi in Cimirotić. Na drugi strani je Domžalčane, ki so doživeli prvi poraz po štirih tekmah, vsaj točke stala neučinkovitost, saj so si sicer izbranci Vlada Badžima priigrali številne priložnosti.

Prvi polčas v Domžalah ni navdušil. Obetavneje so začeli gostitelji (brez Topića in Zeca), ki pa jih je "presekal" zadetek Olimpije (igrala je brez Pokorna, ki je bil kaznovan, Šporarja in Tiganja) v 32. minuti. Teinović je žogo nespretno preusmeril proti svojim vratom. Sam pred Vidmarjem se je znašel Škerjanc, ki je nato podal na desno stran do Ibraimija, ta pa je brez
težav zadel.

Pred zadetkom so si sicer nevarnejše akcije pripravili domačini, zapravila pa sta jih Šturm v drugi in 17. minuti ter Krcić v 22. Po prejetem golu je pri domačih znova zgrešil Krcić v 40. minuti, pri Olimpiji pa je Cimirotić v 43. minuti najprej izigral Elsnerja, nato pa meril mimo leve vratnice domžalskih vrat.

Drugi polčas so gostitelji pričakovano začeli ofenzivneje in kar nekajkrat Oblakove sposobnosti preizkusili s streli z roba kazenskega prostora. Mladi Olimpijin vratar je vse "teste" prestal z odliko, za nameček pa so na drugi strani luknje v obrambi znali poiskati tudi zeleno-beli.

Potem ko so tudi ljubljanski napadalci zapravili nekaj strelov z 20 metrov, je zmago gostov potrdil Cimirotić. Ta se je v 82. minuti sam znašel pred mladim domžalskim čuvajem mreže Vidmarjem in ga rutinirano ugnal.

Čavušević je imel tri minute pred koncem tekme novo priložnost za znižanje zaostanka, a je žogo z volejem poslal mimo cilja. Nekaj upanja je domačim navijačem vlil Zatkovič, ki je v 89. minuti z roba kazenskega prostora vendarle pretental Oblaka, a za rešitev vsaj točke je zmanjkalo časa.

SORODNE NOVICE

DELI NA