Kranjčani preplavali Muro
Mura je 5. krogu Prve lige v Murski Soboti izgubila proti kranjskemu Triglavu z 0:1 (0:0).

Po dveh uvodnih uspehih in zatem dveh zaporednih porazih so muraši sprejeli v goste kranjski Triglav, soočeni s spoznanjem, da je to tudi pomembno srečanje v boju za prvoligaški status. Kljub temu so boljše volje Mursko Soboto zapuščali gosti, ki so prišli do druge zmage v prvenstvu.

Fazanerija je bila tudi tokrat dokaj polna. V vrstah domačih zaradi poškodbe ni bilo nadebudnega Mitje Lotriča, Aleša Luka pa je v vratih zamenjal Filip Draković. Po vrnitvi iz Domžal je v začetni postavi prvič zaigral mladi reprezentant Žiga Kous, enako velja za Mateja Eterovića, ki je vskočil namesto Lotriča.

Domači so silovito krenili proti vratom Triglava in že v drugi minuti je malo manjkalo do vodstva črno-belih, potem ko je Eterović iz težkega položaja poslal žogo tik čez gol. Sedem minut pozneje se je na drugi strani ponudila priložnost Alenu Krciću, a je ta imel v zaključku akcije premalo moči, da bi ob branilcih Mure premagal dobro postavljenega Drakovića.

Po prostem strelu in podaji Eterovića je v 14. minuti najvišje skočil Fabijan Cipot, toda tudi ta žoga je končala le v naročju Mihe Gracarja. Pritisk domačih se je nadaljeval, Nino Kouter pa je z nenadnim strelom z več kot 30 metrov za las zgrešil cilj v 24. minuti.

Izjemno priložnost za domače je zatem zapravil Nusmir Fajić, sicer drugi najboljši strelec premier lige BiH v minuli sezoni, ki v barvah Mure še ni zabil prvenstvenega zadetka. Boljše priložnosti, kot jo je imel v 28. minuti, si ne more zaželeti. Fajić je bil namreč iz oči v oči z gostujočim vratarjem, a je okleval in podaril žogo gostom. Do konca polčasa ni bilo večjih razburjenj, tako da sta ekipi na odmor odšli z 0:0.

Mirno nadaljevanje je prineslo prve težave Murini obrambi, ki je v dveh primerih slabo reagirala, a na srečo domačih niti gosti niso imeli svojega dne in so iztržili le kot. Kranjčani so povsem umirili domače in v 69. minuti povedli. Anže Jelar se je odločil za strel z blizu 30 metrov, silovito udaril po žogi, ki je preko presenečenega Drakovića končala v mreži.

Dve minuti pozneje je domači vratar preprečil povišanje vodstva gostov, ko je žogo odbil v kot, na nasprotni strani pa je sledila "bomba" Kouterja, a se Gracar ni pustil presenetiti. Vratar gostov je imel precej sreče v 83. minuti, ko je Kouter še enkrat močno ustrelil z 20 metrov, a je žoga zletela mimo vratnice. Domačim se je zadnja priložnost za izenačenje ponudila v sodniškem dodatku. Leon Horvat je izvedel prosti strel z dobrih 20 metrov, žoga pa je zadela le vratnico.

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Mura - Triglav
    Oglejte si izjavi s tekme 5. kroga Prve lige Mura - Triglav.

DELI NA