Krčani za konec z zmago

Krško - Gorica 3:2 (1:1)

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Matković, Kordež in Perger.
* Strelci: 0:1 Hodžić (10.), 1:1 Vekić (29.), 2:1 Cetina (67.), 2:2 Hodžić (68.), 3:2 Kordić (88.).
* Krško: Zalokar, Štefulj, Cetina, Zakrajšek, Florjanc (od 46. Majić), Sokler (od 62. Jandrek), Ogrinec (od 78. Kovačič), Kordić, Volarič, Vekić, Volaš.
* Gorica: Likar, A. Marinič, Jogan, Oršolić, Hodžić, Matić, Jermol, Halilović, L. Marinič (od 61. Trivunović), Leban (od 74. Vodopivec Cvijanović), Gulič (od 46. Kosovar).
* Rumeni kartoni: Štefulj, Volarič; L. Marinič, Oršolić, Halilović.
* Rdeči karton: /.

Tekma v Krškem ni imela posebnega tekmovalnega naboja, saj je bilo že pred tem jasno, da se po štirih letih v drugo ligo seli Krško, za obstanek med prvoligaši pa se bo z drugim iz 2. SNL v začetku junija merila Gorica. Ali bo njen tekmec ljubljanski Bravo ali sežanski Tabor, bo znano v nedeljo po zadnjem krogu drugoligaškega prvenstva.

Današnji obračun so odločneje začeli Novogoričani, ki so povedli v deseti minuti, ko je po podaji Leona Mariniča z leve strani Adis Hodžić zadel iz bližine. Potem pa so bili živahnejši Krčani, ki so si priigrali nekaj polpriložnosti, velja pa omeniti tudi strel Anteja Kordića iz 15. minute, ko je žogo poslal čez gol. So pa gostitelji izenačili v 29. minuti, ko je po podaji Volaša iz bližine zadel Luka Vekić.

V uvodu drugega polčasa sta obe ekipi prišli do nekaj nevarnih strelov, med njimi Adel Halilović v 54. minuti s prostega strela, Basholli Kosovar v 55. in Leon Marinič, ki je v isti minuti zadel vratnico. Na drugi strani je dvakrat neuspešno poskusil Volaš, enkrat pa Vekić (60. minuta).

V 66. minuti je do novega strela v kazenskem prostoru prišel Volaš, izkazal pa se je Uroš Likar. že minuto pozneje po kotu z leve Sandija Ogrinca pa je z glavo zadel Mario Cetina. A vodstvo je trajalo le minuto, saj je v 68. minuti Gorica izenačila, strelec je bil znova Hodžić s strelom iz bližine malce z desne strani. Podajalec je bil debitant Goran Trivunović.

V 77. minuti je do strela pri Gorici prišel Halilović, a žogo poslal mimo vrat, v 84. minuti pa je bilo nekoliko vroče tudi po Trivunovićevem prodoru in strelu. V 88. minuti pa je nekaj veselja domačim navijačev prinesel Ante Kordić, ki je z roba kazenskega prostora zadel za 3:2. Žoga je na poti proti mreži zadela še enega gostujočih nogometašev.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krško - Gorica
    Večina bitk je že odločenih, tudi tista za obstanek. Na Gubcu bodo pomahali v slovo Prvi ligi Telekom Slovenije, zadnji nasprotnik Krškega bo Gorica, ki jo čaka igranje v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev PLTS.

DELI NA