Krka remizirala s Slovanom iz Šale


Nogometašice Krke so sinoči remizirale z rezultatom 2:2 (1:2) s slovaško ekipo Slovan Dusla Šale in tako zapravile vse možnosti, da bi se z morebitno zmago nad italijanskim Torresom v torek uvrstile v ligo prvakinj. Po slabem prvem polčasu, v katerem so prevladovale gosje iz Slovaške, so se Novomeščanke v drugi polovici tekme povsem razigrale in pokazale eno najboljših iger na turnirju, a tudi to ni bilo dovolj za zmago, saj žoga ni in ni hotela v gol.

Poljakinje so v prvem polčasu z zadetkoma Kolenove in Šarabokove v 15. in 31. minuti hitro povedle z 2:0 in krkašice so imele precej sreče, da so pred odhodom na odmor dosegle prvi zadetek na turnirju - lepo akcijo je učinkovito zaključila Manja Benak.

V drugem polčasu se je kot rečeno razmerje moči na igrišču krepko prevesilo na stran Krke, Slovakinje pa so še komaj kdaj sploh pojavile na Krkini strani igrišča, a silovit pritisk Novomeščank ni dal sadov, kakršnih bi si želeli.

Ko je Kristina Erman že po štirih minutah nadaljevanja izenačila, je vzklilo upanje, da se bo tekma kljub slabemu prvemu polčasu le končala srečno za Novomeščanke, a žogo do konca tekme ni več videla mreže.

Turnir je tako odločen - udeleženke lige prvakinj so Italijanke oziroma sardinska ekipa Torres, tudi če bi v torek slučajno izgubile z Novomeščankami, ki bi v primeru poraza, kljub temu da so po igri sodeč nedvomno druga najboljša ekipa na turnirju, osvojile zadnje mesto v skupini D, kar bi se jim zgodilo tudi v primeru remija, če bodo Slovakinje dosegle pričakovano zmago nad Turkinjami.

Krka : Slovan 2:2 (1:2)

Izjave:

Milan Mrlak, trener Slovana:
"Bila je zelo dobra tekma, škoda le, da smo dobili zadetek v zadnji minuti prvega polčasa, v katerem smo bili boljši, medtem ko so bile nasprotnice boljše v drugem polčasu. Krka je zelo dobra ekipa, igralke veliko tečejo, sploh proti koncu srečanja so bile nasprotnice veliko boljše. Za nas je bila ta tekma velika izkušnja, upam, da bomo odigrali še več takih tekem. Zadovoljni smo lahko z osvojeno točko in dobro igro. Hvala Krki za korektno igro. Za torkov obračun med Krko in Torresom z vsem spoštovanjem do Krke menim, da je Torres kljub vsemu boljša ekipa, da dekleta že dolgo igrajo skupaj, da je v ekipi nekaj odličnih posameznic in da to lahko odloči srečanje."

Michaela Struharova, igralka Slovana
: "Zelo smo utrujene, upamo, da se bomo lahko spočile in dobro pripravile za zadnjo tekmo."

Boris Devetak, trener Krke:
"Tudi Slovanu čestitam za korektno igro. Odigrali smo dva različna polčasa. Dogovorili smo se za napadalno igro in pritisk od vsega začetka, vendar so naša dekleta v prvem polčasu premalo tekla, puščale so nasprotnicam preveč prostora, tako da so lahko razvile svojo igro. Oba zadetka smo dobili iz prekinitev, na kar sem pred tekmo še posebej opozarjal. Pred drugim polčasom smo naredili tri rotacije in zamenjali igralko, kar se je izkazalo za uspešno. Poudarili smo igro po bokih in na sredini. Po vodstvu Slovakinj z 2:0 se je bilo težko vrniti v igro, hvala igralkam za požrtvovalnost. Naša ekipa na tem turnirju igra prvič v taki postavi, zato se čuti neuigranost. Lahko osvojili šest točk, smo pa le eno. V torek bomo kljub temu, da je turnir že odločen, šli na zmago in tekmo z Italijankami odigrali agresivno. Ne bomo se predali. Lahko bi se borili za napredovanje, a kar je, je."

Polonca Govek, igralka Krke:
"Vzdušje v ekipi je po tekmi s Slovanom malo boljše, a tekma s Turkinjami nam ne gre iz glave. Imele smo več časa žogo, imele smo več od igre, vendar svojim priložnosti nismo izkoristile. Proti Torresu se ne bomo predale, dokazati hočemo, da lahko igramo tudi proti tako močnim ekipam, kot je italijanska."

Tekst: Igor Vidmar/Dolenjski list
Foto: Foto Life - Peter Klinc

 

 

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA