Kup razburjenj v N.Gorici
HIT Gorica se je v drugem krogu Prve lige doma z Olimpijo razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Nogometaši Olimpije so osvojili prvo točko v novem prvenstvu. Glede na prve letošnje predstave nepričakovano, glede na lansko sezono pa povsem pričakovano saj Goričanom v lanskih štirih tekmah ni uspelo premagali zelenobelih.

Na razmočenem igrišču v deževnem vremenu so po začetnem otipavanju prvi zapretili Ljubljančani. Po natančni podaji Eneja Lovrečiča iz kota je ob daljši vratnici z okrog osmih metrov David Kašnik z glavo meril tik mimo gola.

Dve minuti pozneje so zapretili tudi belo-modri, močan udarec Daniela Rakuščka s 25 metrov pa je končal preko vrat. V 16. minuti so bili gledalci na nogah. Goričani so mojstrsko izvedli protinapad. Začel ga je Miha Mevlja, ki je natančno zaposlil Etiena Velikonjo, slednji je z 20 metrov z desne strani natančno meril v bližnji zgornji kot nemočnega Kristiana Lipovca.

Le minuto pozneje se je v lepi priložnosti znašel tudi Dejan Žigon, a mu je spolzka žoga ušla. Sledil je nenatančen poskus Velikonje iz bližine z glavo, sredi polčasa pa so pobudo prevzeli gostje. Zelo nevaren je bil predvsem Davor Škerjanc.

V 25. minuti je z glavo meril mimo gola, dve minuti pozneje pa ga je v zadnjem hipu zaustavil Nejc Mevlja. Sledil je nevaren udarec Sebastjana Cimirotiča z 18 metrov, a se je domači vratar Vasja Simčič izkazal. V 30. minuti je Škerjanc že preigral Simčiča, a zatem nesebično, pa tudi nenatančno podal v sredino.

V nadaljevanju so Novogoričani znova vzpostavili ravnotežje, tik pred odmorom pa so se Ljubljančani veselili izenačenja. Prosti strel s 25 metrov z leve strani je izvedel Ermin Rakovič, žoga pa se je pred vrati od tal odbila v daljši kot prekratkega Simčiča.

Ob začetku drugega polčasa je Kršič nevarno izvedel prosti strel z 20 metrov, a se je Lipovac izkazal. V 61. minuti je
razpoloženi Škerjanc pobegnil goriški obrambi, v kazenskem prostoru pa ga je zrušil Simčič in sodnik je dosodil najstrožjo kazen. A Cimirotiču je goriški vratar strel z bele točke ubranil.

Le tri minute pozneje se je v izvrstni priložnosti znašel domači rezervist Sandi Arčon, ki je skušal preigrati Lipovca, a se je slednji izkazal. V 66. minuti je Miroslav Cvijanovič v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljal Velikonjo in sodnik Darko Čeferin je znova, tokrat v korist Gorice, pokazal na belo točko, storilcu prekrška pa predčasno pot v slačilnico. Velikonja je zanesljivo zadel desni kot prekratkega Lipovca in Primorce spet popeljal v vodstvo.

Olimpija je nato vse moči stavila na napad in v 80. minuti zasluženo izenačila. Luka Prašnikar, ki je osvežil gostujoči napad, se je izkazal v vlogi podajalca, ob daljši vratnici pa je iz bližine zatresel goriško mrežo dvakratni strelec Rakovič.

Navkljub igralcu manj na igrišču so gostje še naprej igrali napadalno in v 82. minuti skorajda povedli. Tokrat je lepo podal Rakovič, Prašnikar, ki je prehitel goriškega branilca, pa je streljal le malo mimo gola.

SORODNE NOVICE

  • 25.07.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Olimpija
    Oglejte si izjave po tekmi 2. kroga Prve lige HIT Gorica - Olimpija.

DELI NA