Labod Drava do zmage
Labod Drava je v 28. krogu Prve lige premagala Domžale z 2:1 (0:0).

Zadnjeuvrščeni Ptujčani se približujejo ekipam pred seboj. Zanje je bila zmaga proti Domžalam še posebno sladka, saj so nekdanji državni prvaki na lestvici tik pred njimi.

Razlika med moštvoma je še štiri točke. Za Dravo je to druga spomladanska zmaga, za Domžale pa četrti poraz.

V prvem polčasu so imeli več od igre gosti, medtem ko domačini praktično niso niti enkrat resneje zapretili. Še najnevarnejši je bil poskus Zorana Pavloviča s prostega strela v 11. minuti. Na drugi strani pa so Domžalčani najprej nase opozorili v deveti minuti, ko je Damir Pekič z glavo meril naravnost v vratarja Gregorja Finka.

Isti igralec je v 26. minuti z dobrih desetih metrov meril malce previsoko, v 32. minuti pa je domžalsko vodstvo preprečila prečka, ki jo je stresla žoga po poskusu Daliborja Teinovića s 25 metrov. Domžalčani so imeli dve priložnosti za vodstvo tudi ob koncu polčasa, najprej so žogo po strelu Janija Šturma z golove črte izbili domači branilci, že v sodnikovem podaljšku pa je Daliborju Stojanoviću žoga ob strelu odskočila, tako da jo je namesto v prazno mrežo poslal čez gol.

V drugem polčasu so aktivneje v napadu zaigrali tudi domačini, kar se jim je obrestovalo v 63. minuti. Abdul Razak Ekpoki in Ermin Raković sta na vrhu kazenskega prostora Domžal odigrala dvojno podajo, slednji pa je nato s strelom v daljši kot ukanil še vratarja Nejca Vidmarja.

Zelo vroče je bilo tudi v 82. minuti, ko je sodnik po prekršku nad Gorazdom Zajcem pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvedel Raković, ki jo je Vidmar obranil. Na odbito žogo je stekel Marko Trojak, ki pa naj bi ga nepravilno oviral Blaž Brezovački, tako da je sodnik še drugič dosodil najstrožjo kazen. V drugo je bil uspešen Zoran Pavlovič. Gostom je ostalo dovolj časa in moči le še za častni zadetek, ki ga je v 89. minuti zabil Darko Topić iz neposredne bližine.

SORODNE NOVICE

  • 27.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Drava - Domžale
    Na voljo so izjave s tekme 28. kroga Prve lige Labod Drava - Domžale.

DELI NA