01.10.2023 | Prva liga Telemach
Le točka Kopra pri Radomljah

Radomlje - Koper 1:1 (0:0)

* Športni park, sodniki: Šabanagić, Burjan, Šprah.
* Strelca: 1:0 Krolo (87.), 1:1 Jelenič (89.).
* Radomlje: Baš, Prpić, Ševelj, Korun, Hrvoj, Marković (od 64. Posavac), Gnjatić, Nuhanović, Vokić (od 64. Krolo), Šošić (od 80. Cerar), da Cruz (od 81. Kukovec).
* Koper: Koprivec, Pavlović (od 78. Diaby), Palčič, Mittendorfer, Pabai, Barišić (od 68. Jelenič), Ankrah, Omladič (od 68. Nkada), Ruedl (od 22. Vešner Tičić), Orazov, Mulahusejnović.
* Rumena kartona: Nuhanović, Ševelj; Ankrah, Jelenič.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Radomelj in Kopra so si po zadetkih v končnici dvoboja razdelili plen. Koprčani so ostali na drugem mestu z 21 točkami, dve več ima na vrhu Celje. Radomljani pa so eno od treh moštev s po osmimi točkami. Toliko jih imajo še Domžale in Rogaška, eno manj pa ima Aluminij, ki je na dnu in bo za konec sporeda v 11. krogu gostil Maribor.

Čeprav so imeli ob koncu prvega dela veliko premoč gosti, so prvi zapretili domačini. Po podaji Stipa Markovića je z glavo z desne strani v levi kot meril Tin Hrvoj, a zgrešil cilj, čeprav je na krivi nogi ujel vratarja Jana Koprivca.

Tudi v 17. minuti je bil v skoku po podaji v kazenski prostor najvišji Hrvoj, a je njegov strel ustavil koprski čuvaj mreže, nato pa s hitrim posredovanjem preprečil še zadetek Caiu da Cruzu po odbiti žogi.

Nato se je igra vse bolj prevešala na polovico Radomelj. Po nesporazumu vratarja Luke Baša s svojimi branilci je do strela s škarjicami prišel Nardin Mulahusejnović, a iz zahtevnega položaja zgrešil cilj.

Madžid Šošić je v 34. minuti po lepi akciji nekoliko prekinil nalet Kopra in od daleč ogrel Koprivčeve dlani, na drugi strani pa so si v minutnem taktu sledile nevarne situacije pred Baševimi vrati.

Najprej je v 35. minuti po sredini streljal Maks Barišić, dve minuti kasneje pa je po strelu od daleč odbitek iz ugodnega položaja prek vrat poslal Ramazan Orazov. Le minuto kasneje je Baša rešila vratnica po močnem strelu Barišića s 25 metrov. V 40. minuti je od daleč mimo meril tudi Ahmed Ankrah.

V drugem delu je po osmih minutah Dejan Vokić najprej nenatančno meril z glavo, na drugi strani pa bi morali tri minute kasneje zadeti Primorci. Ti so imeli na voljo protinapad tri na ena, a sta se Mulahusejnović in Orazov preveč zapletla, Ognjen Gnjatić pa je v zadnjem hipu posredoval pred Barišićem.

V 60. minuti se je mreža Radomelj vendarle zatresla, a je bil Nik Omladič po lepi podaji Mulahusejnovića v prepovedanem položaju.

Čeprav sta se obe ekipi v nadaljevanju večkrat znašli v ugodnih položajih, nevarnih poskusov proti vratom ni bilo vse do 87. minute, nato pa sta v razmaku dveh minut padla dva gola.

Prvega so dosegli domačini, ki so v 87. minuti krenili v protinapad s številčno premočjo. Kljub temu se je rezervist Ivan Krolo odločil za strel s 25 m in s pomočjo odbite žoge od Mateja Palčiča premagal nemočnega Koprivca.

Koprčani so takoj izenačili. Po levi strani je bil hitrejši od tekmecev rezervist Toura Diaby, poslal žogo v sredino, kjer jo je v osrčje kazenskega prostora preusmeril Baš, a le do še enega rezervisa Eneja Jeleniča, ki se je sijajno znašel in s škarjicami izenačil na 1:1.

Koprski strelec je imel v sodnikovem dodatku še priložnost za zmago, a je s petih metrov žogo preusmeril mimo vrat po ostri podaji Marka Pabaija z desne strani.

Radomljani bodo čez sedem dni gostovali pri Olimpiji, medtem ko bo Koper isti dan na Bonifiki gostil Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Koper
    Radomlje so sredi tedna trčile ob dno razpredelnice, nazaj na varno pa bodo skušale skočiti v nedeljo, ko gostijo prve zasledovalce iz Kopra.

DELI NA