Ljubljančani z lepo prednostjo na Irsko

Nogometaši ljubljanske Olimpije so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo z 2:0 (1:0) premagali Bohemian iz Irske. Za Ljubljančane je oba zadetka dosegel Dare Vršič; prvega v 45. minuti z bele točke, drugega pa v 76. minuti iz prostega strela. Povratna tekma bo v Dublinu čez teden dni.

Ljubljančani so tekmo začeli brez kaznovanih Erika Salkića in Adnana Bešića, prav tako med vratnice še ni stopil izkušeni vratar Aleksander Šeliga, ki je zeleno-bele okrepil v poletnem prestopnem roku, saj po poškodbi še ni nared.

Zmaji so že od uvodnega sodnikovega žvižga krenili v napad. Prvo lepo priložnost so imeli že v 2. minuti, ko je poizkusil Davor Škerjanc, a je meril malo mimo vrat gostujočega čuvaja mreže. V 6. minuti je lep strel z več kot 20 metrov sprožil Filip Valenčič, a je žoga zletela mimo vrat. Zmaji so še naprej napadali in si novo priložnost priigrali že tri minute pozneje, ko je po odličnem strelu Matica Finka goste rešila prečka. V 13. minuti je poskusil še Anej Lovrečič, vendar je žoga zletela mimo vrat Barryja Murphyja.

V uvodnem delu tekme so imeli ljubljanski nogometaši popolno terensko premoč, ki pa je bila jalova, saj so irski nogometaši zmaje zelo dobro držali zunaj kazenskega prostora. Sicer so Ljubljančani večkrat poizkušali od daleč, vendar so bili premalo natančni. V 21. minuti sta skušala kombinirati Dare Vršič in Škerjanc; slednji je nato sprožil strel, a je žoga zadela zunanji del mreže. Domači nogometaši so gledalce na noge spravili v 26. minuti, ko je po lepi kombinaciji - Vršič je podal z leve - z bližine zgrešil Lovrečič.

Malo pred koncem prvega polčasa - v zadnjih desetih minutah je ritem igre precej padel - so zapretili tudi Irci, ko je po prostem strelu Killiana Brennana do odbite žoge prišel Glen Cronin, a je njegov poskus končal v naročju domačega vratarja Elvisa Džafića. Tik pred odhodom na odmor sta za zmaje poizkusila še Fink in Škerjanc, a neuspešno, nato pa je gostujoči branilec Ollie Cahill v kazenskem prostoru podrl Valenčiča in glavni sodnik Carlos Xistra je že v sodnikovem dodatku takoj pokazal na belo točko. Vršič je zanesljivo zadel iz enajstmetrovke in poskrbel, da so šli Ljubljančani, ki so imeli v prvem delu več od igre, na odmor z minimalno prednostjo.

Gosti, ki so prvi polčas odigrali zelo zaprto, klasičen bunker, so v drugem polčasu zaigrali nekoliko agresivneje, a več priložnosti so si priigrali domači. Že v 46. minuti je s strelom po tleh poizkusil Vršič, vendar le v naročje Murphyja. V 53. minuti je lepo priložnost zapravil kapetan Olimpije Dalibor Radujko; kombinirala sta Nik Omladič in Valenčič, nato pa je Radujko s kakšnih 12 metrov neoviran zgrešil vrata. V 57. minuti je strel Bobana Jovića zaustavil gostujoči vratar.

V 70. minuti je bilo vroče pred vrati Džafića, a so ljubljanski igralci žogo izbili. Potem sta na sredini igrišča kombinirala Valenčič in Fink, nato pa je kapetan gostov Brennan storil grd prekršek nad Finkom, za katerega si je prislužil tudi rumeni karton. Prosti strel je izvajal Vršič, ki je z izjemno natančnim poizkusom poskrbel za vodstvo z 2:0. V 88. minuti je po napaki Saše Ranića, ki je izgubil žogo, s strelom od daleč poizkusil Mark Rossiter, a je bil nenatančen.

Ljubljančani so tekmo mirno pripeljali do konca, tako da se na Irsko odpravljajo z lepo prednostjo.

 

Olimpija : Bohemian 2:0 (1:0)

Strelec: 1:0 Vršič (45./11-m.), 2:0 Vršič (76.).

Olimpija: Džafić, Jović, Škerjanc (od 46. Omladič), Valenčič, Anđelković, Božič, Fink (od 78. Čadikovski), Vršič, Radujko, Lovrečič (od 55. Ranić), Sretenović.

Bohemian: Murphy, Heary, O'Brien, Burns, Price, Buckley, Cronin (od 87. Rossiter), Fagan (od 62. Flood), Brennan, Bayly (od 65. Traynor), Cahill.

Rumeni kartoni: Jović; Burns, Brennan, Traynor.

Tekst: STA
Foto: Sportida.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA