Ljubljansko-mariborski obračun
Prva liga Telekom Slovenije hiti s polno paro naprej. V sredinem 27. krogu bodo vodilni Mariborčani potovali v Ljubljano, drugi Celjani pa v Koper. Drava proti Domžalam lovi priključek za obstanek.

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

Interblock - Maribor, sreda ob 16.30

Ljubljansko-mariborski nogometni dvoboji nikoli niso prikrajšali z zanimivostjo. Čeprav je to veljalo bolj čase, ko se je z vijoličastimi udarila Olimpija, pa tudi novejši obračuni Interblocka in Maribora pri tem, vsaj v igralskem smislu, niso zaostajali. Vodilni Milaničevi varovanci bodo po domačem remiju v prestolnici želeli potrditi primat in devet tekem pred koncem še enkrat odvreči zasledovalce, ki še upajo na priključitev. Na drugi strani bo Interblock, če že ne v tem trenutku rezultatske, branil vsaj lokalpatriotsko čast.

Luka Koper - Mik CM Celje, sreda ob 16.30

Strnjena druščina pretendentov za drugo mesto je Celjane prisila v zmage, ti pa bežeč pred zasledovalci nehote lovijo tudi še precej oddaljeni Maribor. Smiselno vprašanje, ki se postavlja pri tej verigi je kdo bo prej popustil. Marsikaj bo jasnega že po naslednjih dveh dvobojih ˝grofov,˝ ko potujejo v zahtevni Koper in še zahtevnejše Velenje. Točk letos na Obali Celjani niso dosegli niti v najslabših letošnjih časih Kopra, jim bo uspelo v najboljših? Eden glavnih celjskih adutov, Nejc Pečnik, je optimist: "Pričakujem našo disciplinirano igro, upoštevanje trenerjevih navodil in seveda zmago. Vse ostalo bi bilo zame razočaranje."

Labod Drava Ptuj - Domžale, sreda ob 16.30

Čas za shakespearsovski ˝biti ali ne biti˝ za zadnjo Dravo verjetno še ni nastopil, bo pa, pri petih točkah zaostanka za prvim predhodnikom, veliko odvisnega že od dvoboja z Domžalami. Ob krvavo potrebnih treh točkah bi bila zmaga tudi ogromen motivacijski kapital. Vprašanje pa je kaj na takšen scenarij poreče moštvo iz mesta ob Kamniški Bistrici, ki v drugem delu sezone termin poraza komajda pozna.

Rudar Velenje - Nafta Lendava, sreda ob 18.00

Verjetno ena zanimivejših sredinih tekem med sosedoma na tretjem oziroma četrtem mestu in glavnima zavojevalcema drugega Celja. Lendavska stroka je po nizu slabih rezultatov dobila zaupnico vodstva kluba in se v Šaleško dolino odpravlja psihično razbremenjena, Velenjčani pa so z zmagami v drugem delu zveste gledalce že tako razvadili, da kaj drugega kot tri točke niti ne pričakujejo. Še ena tekma, ki poleg rezultata obeta tudi igro.

Hit Gorica - Primorje, sreda ob 20.00

Ko smo že bili pri tradicionalnih dvobojih, mednje zagotovo sodi tudi severnoprimorski obračun. Zadnja leta je zavoljo slabših rezultatov tako Goričanov kot Ajdovcev nekoliko zgubil na sijaju, toda ne tudi na rivalstvu. Še posebej sedaj, ko sta oba protagonista pred jasnim ciljem. Domači Goričani pred uvrstitvijo med vodilne, gostujoče Primorje pred trdno zagotovitvijo obstanka.

Vrstni red: Maribor 52, Mik CM Celje 44, Rudar Velenje 40, Nafta Lendava 38, Domžale in HiT Gorica po 37, Interblock 34, Luka Koper in Primorje po 25, Labod Drava Ptuj 20.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar
 

SORODNE NOVICE

 • 18.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Sosedski dvoboj ni dal zmagovalca
  Radomljani in Domžalčani so po pričetku priprav odigrali prvo preizkušnjo. Sosedski spopad v Radomljah ni dal zmagovalca, srečanje se je končalo z izidom 1:1.
 • 18.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kirm odslej v dvojni vlogi
  Andraž Kirm bo tudi v sezoni 2021/22 nosil dres Brava. Izkušeni nogometaš se je pred sklenitvijo nove pogodbe dogovoril za dvojno vlogo, ob igralski bo delal tudi z mladimi nogometaši ljubljanskega prvoligaša.
 • 17.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Celjani še z enim novincem
  V Celju so po Florijanu Raduhi, Kevinu Žižku in Tjašu Begiću predstavili še četrtega poletnega novinca, med grofe se je preselil Nejc Ajhmajer. Dosedanji mladinec Maribora se je z novim klubom dogovoril za triletno pogodbo.
 • 17.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Koper v priprave brez deveterice
  Nogometaši Kopra, ki so si prvoligaški obstanek izborili v dodatnih kvalifikacijah s Krko, so včeraj pričeli na sezono 2021/22. Novi strateg Zoran Zeljković je na Bonifiki pozdravil spremenjeno zasedbo, od katere se je poslovica deveterica igralcev.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maribor in Mura ugnala avstrijska tretjeligaša
  Avstrijska tretjeligaša Weiz in St. Anna sta bila nasprotnika nogometašev Maribora in Mure. Zmage so se razveselili tako Štajerci kot Prekmurci, mreža nasprotnikov se je tresla trikrat.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Savo Milošević na klop Olimpije
  Že nekaj dni je jasno, da bo Olimpijo v sezono 2021/22 popeljal novi strateg. Goran Stankovića bo na ljubljanski klopi zamenjalo zveneče nogometno ime, Milanu Mandariću je danes v roko segel Savo Milošević.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Vidmar podaljšal zvestobo zmajem
  "Nejc Vidmar ostaja doma," so danes sporočili iz tabora Olimpije. Izkušeni čuvaj mreže, ki v zadnji sezoni ni dobil veliko priložnosti za igre, je zvestobo zmajem podaljšal še za dve leti, do izteka sezone 2022/23.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Vuklišević ostaja del rumene družine
  Damjan Vuklišević bo tudi v sezoni 2021/22 poveljeval zadnji vrsti Domžal. Osrednji branilec je po izteku pogodbe podaljšal svoje bivanje ob Kamiški Bistrici, v rumeni opravi bo igral vsaj še eno leto.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maružin podaljšal bivanje v Šiški
  Loren Maružin, ki je dres Brava nosil že v drugi polovici minulega prvenstva, v Šiški ostaja tudi v sezoni 2021/22. Ljubljanski prvoligaš je sodelovanje s hrvaškim napadalcem podaljšal še za eno leto.
 • 16.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Tjaš Begić bo oblekel dres Celja
  Obetavni Tjaš Begić, ki se je v minuli sezoni na prvoligaškem zemljevidu predstavil kot član Gorice, bo nogometno pot nadaljeval v dresu Celja. Grofje so Primorca danes predstavili javnosti.

DELI NA

0