Ljubljansko-mariborski obračun
Prva liga Telekom Slovenije hiti s polno paro naprej. V sredinem 27. krogu bodo vodilni Mariborčani potovali v Ljubljano, drugi Celjani pa v Koper. Drava proti Domžalam lovi priključek za obstanek.

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

Interblock - Maribor, sreda ob 16.30

Ljubljansko-mariborski nogometni dvoboji nikoli niso prikrajšali z zanimivostjo. Čeprav je to veljalo bolj čase, ko se je z vijoličastimi udarila Olimpija, pa tudi novejši obračuni Interblocka in Maribora pri tem, vsaj v igralskem smislu, niso zaostajali. Vodilni Milaničevi varovanci bodo po domačem remiju v prestolnici želeli potrditi primat in devet tekem pred koncem še enkrat odvreči zasledovalce, ki še upajo na priključitev. Na drugi strani bo Interblock, če že ne v tem trenutku rezultatske, branil vsaj lokalpatriotsko čast.

Luka Koper - Mik CM Celje, sreda ob 16.30

Strnjena druščina pretendentov za drugo mesto je Celjane prisila v zmage, ti pa bežeč pred zasledovalci nehote lovijo tudi še precej oddaljeni Maribor. Smiselno vprašanje, ki se postavlja pri tej verigi je kdo bo prej popustil. Marsikaj bo jasnega že po naslednjih dveh dvobojih ˝grofov,˝ ko potujejo v zahtevni Koper in še zahtevnejše Velenje. Točk letos na Obali Celjani niso dosegli niti v najslabših letošnjih časih Kopra, jim bo uspelo v najboljših? Eden glavnih celjskih adutov, Nejc Pečnik, je optimist: "Pričakujem našo disciplinirano igro, upoštevanje trenerjevih navodil in seveda zmago. Vse ostalo bi bilo zame razočaranje."

Labod Drava Ptuj - Domžale, sreda ob 16.30

Čas za shakespearsovski ˝biti ali ne biti˝ za zadnjo Dravo verjetno še ni nastopil, bo pa, pri petih točkah zaostanka za prvim predhodnikom, veliko odvisnega že od dvoboja z Domžalami. Ob krvavo potrebnih treh točkah bi bila zmaga tudi ogromen motivacijski kapital. Vprašanje pa je kaj na takšen scenarij poreče moštvo iz mesta ob Kamniški Bistrici, ki v drugem delu sezone termin poraza komajda pozna.

Rudar Velenje - Nafta Lendava, sreda ob 18.00

Verjetno ena zanimivejših sredinih tekem med sosedoma na tretjem oziroma četrtem mestu in glavnima zavojevalcema drugega Celja. Lendavska stroka je po nizu slabih rezultatov dobila zaupnico vodstva kluba in se v Šaleško dolino odpravlja psihično razbremenjena, Velenjčani pa so z zmagami v drugem delu zveste gledalce že tako razvadili, da kaj drugega kot tri točke niti ne pričakujejo. Še ena tekma, ki poleg rezultata obeta tudi igro.

Hit Gorica - Primorje, sreda ob 20.00

Ko smo že bili pri tradicionalnih dvobojih, mednje zagotovo sodi tudi severnoprimorski obračun. Zadnja leta je zavoljo slabših rezultatov tako Goričanov kot Ajdovcev nekoliko zgubil na sijaju, toda ne tudi na rivalstvu. Še posebej sedaj, ko sta oba protagonista pred jasnim ciljem. Domači Goričani pred uvrstitvijo med vodilne, gostujoče Primorje pred trdno zagotovitvijo obstanka.

Vrstni red: Maribor 52, Mik CM Celje 44, Rudar Velenje 40, Nafta Lendava 38, Domžale in HiT Gorica po 37, Interblock 34, Luka Koper in Primorje po 25, Labod Drava Ptuj 20.

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar
 

SORODNE NOVICE

 • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Domžale novega napadalca našle na Jamajki
  Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
 • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
  Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
 • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Prvi derbi pripadel Olimpiji
  Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
 • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Tabor do točke v Domžalah
  Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
 • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
  Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
 • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Koprčani doma ugnali Muro
  Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
 • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Bravo in Aluminij brez zadetkov
  Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
 • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Celjani slavili v Sežani
  Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
 • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
  Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
 • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
  Gliha bo igral za Olimpijo
  Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA