Lokalni derbi neodločen
Rudar in Celje sta se v 24. krogu Prve lige v Velenju razšla z 1:1 (1:0).

Prvi medsebojni tekmi sezone teh dveh lokalnih tekmecev sta ponudili gledalcem veliko zadovoljstva ob zadetkih. Na teh dveh obračunih jih je skupaj padlo kar 11. Na prvem je bilo v Velenju 3:3, na drugem pa v Celju 3:2 za goste.

Kljub dejstvu, da so Celjani tokratno tekmo igrali več kot uro le z deseterico, pa Velenjčanom ni uspelo vpisati nove zmage. Dvoboj se je končal s po eno žogo v vsaki mreži. Za Rudar, ki je ostal na petem mestu, je to sploh prva točka v spomladanskem delu, za Celje, ki je zdaj sedmo, pa še tretji neodločen izid.

Uvod dvoboja ni navdušil, priložnosti je bilo malo, eno izrazitejših je imel le Saša Bakarić v 15. minuti. Prav Bakarić pa je le nekaj trenutkov pred tem zamenjal Jureta Škafarja, ki mu debi v prvi ligi ne bo ostal v najlepšem spominu, saj je moral hitro iz igre zaradi poškodbe. Deset minut pozneje so imeli gosti novo priložnost, ko je Dejan Krljanović poskusil po kotu, vendar je bil Gregor Fink na mestu.

Od 29. minute naprej pa so imeli Velenjčani igralca več na igrišču. Bakarić je namreč storil grob prekršek nad bradatim Luko Majcnom in dobil neposredni rdeč karton. Gostitelji so potrebovali le dve minuti, da so številčno prednost unovčili, saj je Damjan Trifković z 18 metrov z močnim strelom zadel v zgornji kot celjskih vrat. Ob koncu ne preveč navdušujočega polčasa je imel na domači strani priložnost še Podlogar, ki pa je z glavo povsem neoviran žogo poslal mimo vrat.

Takoj po začetku drugega polčasa so imeli domači novo lepo priložnost, ko je do strela prišel Rajko Rotman, a meril malce previsoko in oplazil prečko. Toda v 51. minuti so Celjani presenetili domače, potem ko je s prostega strela podal Sebastjan Gobec, Matej Centrih pa je bil najvišji in z glavo izid izenačil. Marijo Močić je imel v 58. minuti še eno priložnost za Celjane, vendar je ob zaključku akcije neoviran slabo streljal.

Tudi v naslednjih minutah so imeli Celjani - čeprav le z deseterico - celo več od igre, vendar ne eni ne drugi ekipi ni uspelo izpeljati nevarnejše akcije. Šele v 82. minuti so imeli domači novo priložnost, ko je do strela z dobrih desetih metrov streljal Rotman, vendar je bil Amel Mujčinović na mestu. V izdihljajih tekme so bili znova konkretnejši domači, vendar se celjski vratar ni več pustil ugnati.

SORODNE NOVICE

  • 17.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Celje
    Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 24. kroga Prve lige Rudar - Celje.

DELI NA