Luka Koper osvojil naslov
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 32. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Luki Koper z 0:2 (0:1).

Kanarčki so pred tekmo vedeli, da jim zmaga v Velenju že štiri kroge pred koncem lahko prinese prvi naslov državnega prvaka. Pristop na stadionu Ob jezeru je bil temu primeren in nagrajen s pravzaprav tipično koprsko predstavo.

Primorci so bolj ali manj ves čas nadzorovali potek tekme, hkrati pa bili učinkoviti ob ponujenih in priigranih priložnostih. Zmaga v Velenju je bila tako povsem zaslužena, prav tako pa tudi naslov povsem upravičeno roma na Obalo.

Koprčani so v Velenju očitno želeli končati vse dvome o prvaku, saj so že v uvodu tekme močno "grizli". Že v četrti minuti je Dare Vršič meril za las previsoko, v nadaljevanju pa so še nekajkrat ogrozili domača vrata. Ta je moral že v 21. minuti zapustiti prvi velenjski vratar Boban Savič, saj se je v trku z enim izmed svojih soigralcev poškodoval. Zamenjal ga je Safet Jahić.

Koprčani so imeli sicer še naprej precej več žogo v svoji posesti, a počasi so se opogumili tudi domači nogometaši, ki so najnevarneje zapretili v 40. minuti, ko je Nedzbedin Selimi z glavo po prostem strelu Damjana Trifkoviča za las zgrešil cilj.

Ko je že kazalo, da se bo polčas končal brez zadetka, sta v sodnikovem podaljšku Dare Vršič in Miran Pavlin v ogenj poslala Mitjo Brulca, ki je stekel v kazenski prostor in nato z lepim strelom premagal Jahića.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Koprčani le še potrdili zmago, ki je pomenila tudi prvi državni naslov. Pavlin je v 53. minuti zaposlil Vršiča, ki je v kazenskem prostoru preigral še domačega branilca in vratarja ter žogo poslal v prazno mrežo.

Velenjčani so nato vrnili z dvema priložnostma v 56. minuti, toda ne Marian Tomčak ne František Metelka nista bila natančna. Zelo blizu zadetka so bili Velenjčani tudi v 68. minuti, ko je Tomčak z volejem iz bližine sprožil, Ermin Hasič pa je žogo z zadnjimi močmi odbil v prečko in nato še vratnico.

SORODNE NOVICE

DELI NA