Majcen rešil točko

Domžale in Rudar sta se v 28. krogu Prve lige v Domžalah razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Vse do druge minute sodniškega dodatka je kazalo, da bosta novi glavni trener Stevan Mojsilović in novi pomočnik trenerja Luka Elsner svojo pot v Domžalah začela z zmago. Toda Luka Majcen, ki je bil spet v kadru Rudarja, je tik pred koncem rešil svojo ekipo poraza, tako da imajo Velenjčani na šestem še vedno tri točke prednosti pred Domžalami na sedmem mestu lestvice.

Domžalčani so tekmo dobro začeli in iz prve resne akcije tudi zadeli. Uroš Korun je v osmi minuti v kazenskem prostoru našel Liridona Osmanaja, ki je z 12 metrov z močnim strelom pod prečko svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Osem minut pozneje so bili domači spet nevarni v kazenskem prostoru gostov, po slabem izbijanju žoge je znova do strela - takrat s 14 metrov - prišel Osmanaj, vendar se je izkazal gostujoči vratar Boban Savić.

Gosti posebej lepih priložnosti v prvem polčasu niso imeli, eno nevarnejših pa so si priigrali v 17. minuti, ko je Uroš Rošer izvedel kot z leve strani, domači branilci so žogo odbili le do svojega nekdanjega soigralca Luke Žinka, ki je z 20 metrov močno sprožil, a malce previsoko.

V drugem polčasu so imeli prvo lepšo priložnost domači, ko je Osmanaj prodrl po desni strani, podal po tleh na drugo stran kazenskega prostora, od koder je Damir Pekič žogo poslal mimo desne vratnice. Gosti so se sicer prebujali, igro hitro osvežili s tremi rezervisti, toda prave nevarnosti za Nejca Vidmarja vseeno ni bilo. V 70. minuti pa so bili blizu izenačenja, ko je Leon Črnčič zatresel prečko s strelom z dobrih desetih metrov.

Štiri minute zatem je Mitja Zatkovič s peto pred velenjskim golom skušal presenetiti Savića, a je bil slednji na mestu, v 79. minuti pa so imeli Velenjčani po domnevnem prekršku Denisa Halilovića nad Luko Majcnom na voljo najstrožjo kazen. To je izvedel Žinko, a domžalski čuvaj mreže Vidmar se je izkazal in preprečil izenačenje.

Toda v samih izdihljajih tekme so gosti vendarle prišli do točke. Halilović se je po podaji Rajka Rotmana v kazenskem prostoru zaletel v Damjana Trifkovića, sodnik je dosodil novo enajstmetrovko za Rudar, tokrat jo je izvedel Luka Majcen in zadel za končnih 1:1.

SORODNE NOVICE

  • 04.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Domžal, s tekme 28. kroga Prve lige Domžale - Rudar.

DELI NA