Maribor do novih treh točk

Maribor - Aluminij 2:1 (2:0)


Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1000, sodniki: Perić (Kranj), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Ploj (10.), 2:0 Komazec (41.), 2:1 Bingo (90.).

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Potokar, Viler, Ibraimi (od 72. Cvijanović), Mertelj, Dodlek, Mezga, Komazec (od 67. Tavares), Ploj (od 79. Berić).
Aluminij: Murko, Brezovački, Topolovec, Kašnik, M. Rešek (od 73. Petek), Spahić, Bingo, Pečovnik (od 46. Kožar), Drevenšek, Jeleč (od 83. Režonja), Kurež.

Rumen karton: Kašnik.
Rdeč karton: /.

Mariborčani, ki imajo v primerjavi z najbližjim zasledovalcem Olimpijo (ta je bila po sobotni zmagi proti Triglavu točkovno izenačena s Štajerci) še dve tekmi v dobrem, so po zmagi proti Aluminiju, ki je tudi imel nekaj lepih priložnosti, spet sami na vrhu prvenstvene lestvice. Gola v prvem polčasu odprte tekme sta tehtnico tokrat hitro nagnila na stran izbrancev Darka Milaniča, ki so prišli do skupno 12. zmage v prvenstvu.

Mariborčani so takoj od začetka dali vedeti gostom, da bodo tokrat težko prišli do kakega presenečenja. Odločno so začeli in imeli v tretji minuti prvo priložnost prek Nikole Komazeca, ki je z glavo zgrešil cilj. Potem ko je v osmi minuti zgrešil še Agim Ibraimi, pa je v deseti Alen Ploj povedel domače v vodstvo, potem ko je zadel z glavo po podaji Ibraimija z leve strani.

Gosti so prvič zagrozili v 16. minuti, Mitja Rešek je z leve strani prodrl v kazenski prostor, z dobrim posredovanjem pa se je izkazal Jasmin Handanović. Po malce bolj umirjenem nadaljevanju so Mariborčani prednost podvojili v 41. minuti. Dejan Mezga je podal, Komazec pa z nogo žogo mimo vratarja potisnil v mrežo.

V uvodu drugega dela so oboji sprožili po nekaj strelov, pri gostih Klemen Bingo v 51. ter Robert Kurež v 56. in 57. minuti, pri domačih pa Ibraimi v 55., ko je s prostega strela meril malce mimo vrat, in 61. minuti ter Dejan Mezga v 62. minuti. V 72. minuti je imel Ploj po podaji Marcosa Tavaresa na voljo veliko priložnost za povišanje vodstva.

Mariborčan je že obšel Tomaža Murka, a je ta znova hitro reagiral in preprečil zadetek, tako kot tudi v 81. minuti po poskusu Roberta Berića in 88. po strelu Martina Milca nekoliko z desne strani. V sodniškem dodatku pa je Aluminiju uspelo zabiti častni gol. Gregor Režonja je izvedel prosti strel, v kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši Bingo in z glavo matiral mariborskega vratarja.

Tekst: STA
Foto: Sportida


SORODNE NOVICE

DELI NA