25.06.2022 | Prva liga Telemach
Maribor do remija, Olimpija izgubila

Zadnja junijska sobota je postregla z novimi preizkušnjami. Mariborčani so remizirali s Tuzlo City, Koper pa je premagal puljsko Istro. Olimpija je izgubila s Čukaričkim, Radomljani so morali priznati premoč Radničkega.

Državni prvaki Mariborčani so se v Radencih merili z bosansko-hercegovskim podprvakom Tuzlo City. Gostje iz Tuzle, ki se jim je na treningih pridružil Mićo Kuzmanović, so z golom Semirja Smajlagića dobili prvi polčas. Nekdanji član Gorice je v 17. minuti zadel po kotu. Štajerci so izenačili pet minut pred koncem tekme, po prostem strelu Danijela Šturma je z glavo v polno meril Aleks Pihler.

Koprčani so na domači Bonifiki gostili puljsko Istro. Mrežo hrvaškega prvoligaša je v končnici prvega polčasa po lepi akciji načel Bede Amarachi Osuji, zmago pa je deset minut pred koncem tekme potrdil Dario Kolobarić. Novinec v koprskem moštvu se je veselil prvega zadetka po selitvi na Primorsko.

Olimpija je v Lescah izgubila s Čukaričkim, ki je z golom Stefana Kovača povedel po petih minutah igre. V 41. minuti je z dolgim lob udarcem izenačil Ivan Prtajin, Beograjčani pa so znova odlično odprli drugi polčas. Z bele točke je bil uspešen Bojan Adžić, devet minut kasneje pa je bil uspešen še Ibrahima Ndiaye, ki je bil najvišji v kazenskem prostoru zmajev. Poraz Ljubljančanov je minuto pred koncem obračuna omilil Dino Špehar.

Radomlje so se na domači zelenici udarile z Radničkim iz Niša, ki je v mrežo gostiteljev pospravil pet žog. Srbi so povedli z goloma Branislava Tomića in Ryoheija Michibuchija, "mlinarji" pa so odgovorili preko Luke Cerarja, domači kapetan je v 25. minuti znižal zaostanek, v podaljšku pa poskrbel za izenačenje. V 50. minuti je za popoln preobrat Radomljanov poskrbel Džemal Ibishi, a so gostje preko Make Gakouja, Stefana Mitrovića in Nikole Štulića izid obrnili v svojo korist.

KALCER RADOMLJE - RADNIČKI NIŠ 3:5 (2:2)

Strelci: Cerar (25', 45')); Ibishi (50'); Tomić, Michibuchi, Maka Gakou, Mitrović, Štulić.
Radomlje: Velić, Rugašević, Guček, Jazbec, Sigur, Ćalušić, Čuić, Šošić, Cerar, Mrkonjić, Ibishi. Igrali so še: Nuhanović, Bumbu, Prohouly, Kolar, Solaković, Malenšek. Trener: Nermin Bašić.

KOPER - ISTRA 1961 2:0 (1:0)

Strelca: Osuji (43'), Kolobarić (80').
Koper: Golubović, Šimčak, Rajčević, Žužek, Novoselec, Jelić Balta, Benedičič, Daley, Šušnjara, Jašaragić, Osuji. Igrali so še: Kambič, Bešir, Pavlović, Mittendorfer, Krajinović, Vešner Tičić, Parris, Kolobarić, Karajbić, Hrvatin, Kotnik, Vošnjak. Trener: Zoran Zeljković.

MARIBOR - TUZLA CITY 1:1 (0:1) 

Strelca: Pihler (85'); Smajlagić (17').
Maribor: Bergsen, Milec (60' Mutavčić), Watson (60' Pihler), Šoštarič Karić (60' Uskoković), Sikošek (60' Koderman), Makoumbou (60' Maher), Repas (60' Antolin), Žugelj (60' Šturm), Brnić (60' Guerrico), Božić (60' Vipotnik), Baturina (60' Sirk). Trener: Radovan Karanović.

OLIMPIJA - ČUKARIČKI 2:3 (1:1)

Strelci: Prtajin (41'), Špehar (89'); Kovač (5'), Adžić (50'/11m), Ndiaye (59').
Olimpija: Vidovšek, Ratnik (46' Karamatić), Milović, Van Bruggen (46' Crnomarković), Nukić, Elšnik (69' Špehar), Doffo (80' Gavrić), Lasickas (80' Langudžić), Kvesić (46' Pilj), Sešlar (69' Slaviček), Prtajin (69' Tall). Trener: Robert Prosinečki.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.05.2024 | Prva liga Telemach
    Štajerski derbi pripadel Mariboru
    Nogometaši Maribora so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Celje s 3:1 (2:0).
  • 04.05.2024 | Prva liga Telemach
    Koprčani do točk proti Domžalam
    Nogometaši Kopra so v 34. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (2:0).
  • 04.05.2024 | Prva liga Telemach
    Brez zmagovalca med Aluminijem in Bravom
    Nogometaši Aluminija in Brava so se v 34. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Igralec meseca Prve lige Telemach: Hilal Soudani
    Hilal Soudani je zmagovalec aprilskega izbora za najboljšega igralca meseca Prve lige Telemach. V glasovanju je ob strokovni komisiji Nogometne zveze Slovenije sodelovala tudi javnost.
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Mura
    Olimpija je pretekli konec tedna prvenstveno krono predala Celju, Mura pa se je po izpadu iz pokala pobrala z zmago nad Aluminijem. Kako se bo razpletel ljubljansko-prekmurski derbi?
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Radomlje - Rogaška
    Radomlje bodo točke v boju za obstanek lovile proti konkurentom iz zdraviliškega mesta. Se lahko položaj na dnu lestvice v nedeljo dodatno zaplete?
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Sobotni spored 34. kroga Prve lige Telemach bo sklenil štajerski derbi, ki bo imel za gostitelje precej večjo težo kot za goste. Kako se bo razpletel?
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Domžale
    Domžalčani so po Celju načrte prekrižali še Mariboru. Bodo uspeh nadgradili na Obali?
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Rezultati licenciranja nogometnih klubov za sezono 2024/25
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2024/25.
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Bravo
    Majski spored, ki prinaša še zadnje tri kroge v letošnji sezoni Prve lige Telemach, se odpira v Kidričevem. V šumi se bosta udarila Aluminij in Bravo.

DELI NA