Maribor dobil tekmo preobratov

Maribor - Domžale 4:3 (0:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Ponis, Bensa, Žunič.
* Strelci: 0:1 Kolobarić (11.), 1:1 Požeg Vancaš (48.), 2:1 Mlakar (54.), 2:2 Mujan (58.), 2:3 Šoštarič Karič (66.), 3:3 Peričić (75.), 4:3 Matko (85.).
* Maribor: Jug, Pihler, Mitrović (od 46. Matko), Peričić, Milec, Klinar, Vrhovec (od 86. Dervišević), Repas, Požeg Vancaš, Kronaveter (od 90. Mešanović), Mlakar.
* Domžale: Mulalić, Adamov, Dobrovoljc, Vuklišević (od 74. Sikošek), Šoštarič Karič, Pišek (od 90. Perc), Svetlin, Ibričić, Mujan (od 82. Vuk), Podlogar, Kolobarić.
* Rumeni kartoni: Peričić, Matko, Kronaveter; Podlogar, Mujan.
* Rdeči karton: /.

Nogometaši Maribora in Domžal, slednji imajo v zadnjih tednih veliko težav z okužbami z novim koronavirusom in jim je tudi tokrat manjkalo šest igralcev, so pokazali zelo zanimivo predstavo, polno preobratov.

Domžalčani so dvakrat vodili, a prednosti niso znali zadržati do konca, na koncu je zmaga, druga zaporedna, pripadla Mariboru, v 85. minuti mu jo je iz sumljivega položaja zagotovil Aljoša Matko. Mariborčani so z novimi tremi točkami zasedli sam vrh prvenstvene razpredelnice, imajo toliko točk kot Mura in Koper, a boljšo razliko v danih in prejetih zadetkih.

Pred začetkom tekme je Maribor podaril tekmecem darilo za 100. rojstni dan, Domžalčani so dobili 100 nogometnih žog. Po prvem polčasu in tudi nekaj časa v drugem je kazalo, da bodo gostje poleg žog domov odnesli tudi točke, pred odhodom v slačilnice so vodili z 1:0.

Povedli so v 11. minuti, ko je Sven Šoštarič Karič z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, pred prvo vratnico je njegovo natančno podajo izkoristil Dario Kolobarić, žogo je poslal pod prečko.

Isti igralec je imel v zadnjih trenutkih prvega dela še eno lepo priložnost. Vratar Ažbe Jug mu je nespretno podaril žogo, toda ko je že bilo videti, da bo domžalski napadalec napako tudi kaznoval, jo je domači vratar popravil, žogo je zaustavil, še preden bi prečkala golovo črto.

Gostitelji so imeli v prvem polčasu terensko premoč, več so streljali na gol, imeli nekaj polpriložnosti, prave pa ne. Zato pa so bili konkretnejši na začetku drugega dela.

Rezultat so hitro spreobrnili v svojo korist, najprej je po natančni podaji z desne strani Martina Milca žogo v mrežo spravil Rudi Požeg Vancaš, nato pa se je v kazenskem prostoru odlično znašel še Jan Mlakar, ki je podajo Vancaša lepo sprejel, nato pa jo z obrata poslal za hrbet Ajdina Mulalića.

Toda veselje vijoličastih ni dolgo trajalo. V 58. minuti so gosti izenačili, Tonči Mujan je z leve strani, ko so vsi pričakovali podajo v sredino, streljal, Jug pa jo je na prvi vratnici izpustil za črto. Zagotovo gre gol tudi na njegovo "dušo".

A to še ni bilo vse, kar se tiče domžalskih golov. V 66. minuti so bili spet v prednosti, ko domači obrambi v gneči ni uspelo izbiti žoge, ki je prišla do Kariča, po njegovem strelu je bil Jug nemočen.

Na podoben način, kot so Domžalčani drugič povedli, so domači drugič izenačili, ko se je v gneči v kazenskem prostoru dobro znašel Špiro Peričić.

Končni izid je v 85. postavil Matko, ki se je znašel sam pred vratarjem, nekateri menijo, da tudi v nedovoljenem položaju, in ga premagal.

Do konca sta imeli ekipi še po eno priložnost, toda strela z glavo Mlakarja in Kolobarića nista prinesla nove spremembe izida.

Mariborčani bodo v 12. krogu 21. novembra gostovali pri Bravu, Domžalčani pa bodo gostili Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Zdesetkane Domžale se po dveh tednih vračajo v tekmovalni ritem. Bodo preživele ognjeni krst v Ljudskem vrtu?

DELI NA