Maribor izgubil dobljeno tekmo

Nogometaši Maribora so v petem krogu evropske lige (skupina H) na domačem igrišču izgubili z belgijskim Bruggom s 3:4 (1:0).

Izbranci Darka Milaniča so bili na pragu prve zmage v evropski ligi. Po prepričljivem vodstvu s 3:0 so v končnici poceni prejeli kar štiri gole in igrišče četrtič zapustili sklonjenih glav. Na dosedanjih petih tekmah so iztržili le točko na domačem dvoboju proti portugalski Bragi, preostale dvoboje pa so izgubili. Maribor bo v zadnjem krogu gostoval pri angleškem Birmingham Cityju, tekma pa bo v četrtek, 15. decembra.


Obe ekipi sta začeli dokaj pazljivo, igra je v glavnem potekala na sredini igrišča, prvo priložnost pa so si priigrali gosti. Po kotu z desne strani je v domačem kazenskem prostoru najvišje skočil Björn Vleminckx in zadel ovir vrat. Le dve minuti kasneje je Ljudski vrt "eksplodiral" od navdušenja, po grobi napaki zadnje belgijske vrste je Dalibor Volaš sprožil močan strel z 18 metrov, žoga pa je končala mreži gostujočega vratarja Vladana Kujovića - 1:0.

Po prejetem golu je bila jalova premoč na strani gostov, konkretnejši pa so bili gostitelji. V 18. minuti se Marcos Tavares ni najbolje znašel pred vratarjem gostov, le nekaj minut zatem pa je belgijska zadnja vrsta znova naredila grobo napako, a vendarle v zadnjem trenutku "onemogočila" brazilskega napadalca v mariborski vrsti.

V drugi polovici prvega polčasa so belgijski nogometaši zaigrali malce bolj agresivno, z izjemo hitrega nasprotnega napada Thomasa Meuniera, ko je pravočasno posredoval domači vratar Jasmin Handanović, pa si resnejših priložnosti za izenačenje niso priigrali.

Na drugi strani je le malo manjkalo, da bi gostitelji povedli z 2:0. V glavni vlogi se je znova znašel Tavares, po njegovem strelu z roba kazenskega prostora je žoga oplazila enega od belgijskih nogometašev in spremenila smer, Kujović pa je v zadnjem trenutku žogo izbil v kot. V zadnjih minutah prvega polčasa je žolčno reagiral Ryan Donk, češki sodnik Libor Kovarik pa mu je pokazal le rumen karton.

V drugem polčasu so varovanci Christopha Dauma, ki je do razkritja kokainske afere leta 2000 veljal za enega najboljših nemških trenerjev in glavni kandidat za selektorja "elfa", že v 50. minuti doživeli nov šok. Pobudnik mariborske akcije je bil Agim Ibraimi, ki je na levi strani lepo zaposlil Dejana Trajkovskega, po njegovem ostre predložku pa je Donk zadel mrežo svojega vratarja - 2:0.

Mariborčani so 18. minut kasneje povišali na 3:0, po kotu z leve strani Kujović zaustavil Tavarsov strel z glavo, na pravem mestu pa se je znašel Volaš in odbito žogo pospravil v tekmečev gol 3:0.

V uvodnih dveh tretjinah povsem "izgubljeni" gosti so si prvo priložnost priigrali v 71. minuti, strel Nikija Zimlinga z roba kazenskega prostora pa je zletel mimo vrat. Mariborčani so se v obdobju od 74. do 81. minute sami zavili v črno, v pičlih sedmih minuta so prejeli kar tri gole. Uvodna dva gola jim je zabil Nabil Dirar, izenačil je Joseph Akpala, zadnji žebelj v krsto pa jim je v izdihljajih tekme zabil Ryan Donk in vztrajni gosti so se nepričakovano veselili tretje zmage v tem tekmovanju.

Maribor: Brugge 3:4 (1:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 7500, sodniki: Kovarik, Mencl, Filipek, Kocourek, Matejek in Zelinka (vsi Češka).
Strelci: 1:0 Volaš (11.), 2:0 Donk (50./avtogol), 3:0 Volaš (68.), 3:1 Dirar (74.), 3:2 Dirar (77.), 3:3 Akpala (81.), 3:4 Donk (90.).
Maribor: Handanović, Potokar, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Mezga, Mertelj, Cvijanović (od 85. Velikonja), Ibraimi (od 75. Lejsak), Tavares (od 87. Berić), Volaš.
Brugge: Kujović, Hoefkens, Donk, Almeback, De Jonghe, Zimling, Odjidja (od 74. Vazquez), Refaelov (od 59. Akpala), Meunier, Dirar, Vleminckx.
Rumeni kartoni: Tavares, Cvijanović, Mertelj; Refaelov, De Jonghe, Donk.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA