18.06.2022 | Prva liga Telemach
Maribor izgubil s Škendijo, Koper s Clujem

Zmaga, remi in trije porazi. To je izkupiček sobotnih pripravljalnih tekem. Domžale so napolnile mrežo črnogorskega Rudarja, Olimpija je remizirala v Dekanih, poraz pa so morali priznati nogometaši Maribora, Kopra in Mure.

Državni prvaki Mariborčani so priprave v Prekmurju sklenili s tekmo proti sevenomakedonski Škendiji. Dvoboj v Radencih je bil odločen štiri minute pred koncem tekme, ko je po samostojni akciji v polno meril Sabit Bilali. Radovan Karanović je ob reprezentantih pogrešal Roka Kronavetra, ki bo zaradi poškodbe nekaj časa izven pogona. Prve minute v dresu Maribora so odigrali Marko Božić, Ivan Brnić in Roko Baturina.

Koprčani so gostovali v sosednji Gornji Radgoni, kjer so se pomerili z romunskim prvakom Clujem. Moštvo, ki se mu je pred dnevi pridružil Karlo Bručić, je slavilo z goloma v uvodni fazi obeh polčasov. V deseti minuti je zadel Gabriel Debeljuh, osem minuti po vrnitvi na zelenico pa je bil uspešen še drugi Hrvat Marko Dugandžić. Pokalni prvaki so na desnem bregu reke Mure zaigrali z enim poletnim novincem, Michaelom Pavlovićem.

Olimpija je pred odhodom na priprave na Bled gostovala v Dekanih, obračun s članom 2. SNL pa se je končal z neodločenim rezultatom. Ljubljančani so bili premalo zbrali v zaključku akcij, srečanje namreč ni postreglo z zadetki.

Mura se je v Bakovcih merila s tiranskim Partizanijem in po preobratu izgubila z 1:2. Črno-beli so z golom Matica Maruška dobili prvi polčas, Albanci pa so v nadaljevanju dvoboja zadeli dvakrat ter po zaslugi Xhuliana Skuke in Engjela Hotija vknjižili tesno zmago.

Najučinkovitejši so bili Domžalčani, ki so napolnili mrežo tekmeca. Črnogorski prvoligaš Rudar iz Pljevlje je ob Kamniški Bistrici klonil kar osemkrat. V prvem polčasu je bil dvakrat natančen Jošt Pišek, izid prvega dela tekme pa je postavil Emir Saitoski. V 60. minuti je vodstvo povišal Nikola Jovićević, po golu Mateja Podlogarja pa je bil dvakrat uspešen Dejan Georgijević. Izid obračuna je v 77. minuti postavil Slobodan Vuk.

DOMŽALE - RUDAR PLJELJA 8:0 (3:0)

Strelci: Jo. Pišek (13', 36'), Saitoski (43'), Jovićević (60'), Podlogar (63'), Georgijević (65', 75'), Vuk (77').
Domžale - prvi polčas: Tratnik, Ja. Pišek, Klemenčič, Hodžić, Repas, Podlogar, Saitoski, Perc, Alić, Jo. Pišek, Krupić. Drugi polčas: Mulalić, Ja. Pišek, Topalović, Georgijević, Jovićević, Jakupović, Podlogar (70' Černe), Strajnar, Vuk, Husmani, Krupić. Trener: Simon Rožman.

CLUJ - KOPER 2:0 (1:0)

Strelca: Debeljuh (10'), Dugandžić (53').
Koper - prvi polčas: Golubović, Žužek, Mittendorfer, Novoselec, Pavlović, Jelić Balta, Krajinović, Bešir, Šušnjara, Jašaragić, Osuji. Drugi polčas: Adam, Rajčević, Belančić, Pavlović, Novoselec, Vošnjak, Krajinović, Daley, Jašaragić, Kotnik, Šušnjara. Trener: Zoran Zeljković.

ŠKENDIJA - MARIBOR 0:1 (0:0)

Strelec: Bilali (84').
Maribor: Bergsen (60' Zalokar), Mutavčić (60' Gorenak), Watson (60' Pihler), Mitrović (60' Bobarić), Koderman (60' Guerrico), Maher (60' Lorber), Repas (60' Božičković), Šturm (60' Čuk), Brnić (60' Sellouki), Božić (60' Baturina), Sirk (46' Vipotnik). Trener: Simon Rožman.

MURA - PARTIZANI TIRANA 1:2 

Strelci: Maruško (6'); Skuka (51'), Hoti (70').
Mura - prvi polčas: Mihelak, Beganović, Balažic, Karamarko, Bagola, Kous, Domjan, Maruško, Buček, Milić, Škoflek. Drugi polčas: Obradović, Kuzmić, K. Cipot, Morris, Đapo, T. Cipot, Kozar, Kasalo, Bobičanec, Šroler, Klepač. Trener: Damir Čontala.

JADRAN DEKANI - OLIMPIJA 0:0 (0:0)

Olimpija: Vidovšek (46' Pintol), Ratnik (46' Crnomarković), Van Bruggen (46' Karamatić), Milović, Aldair (46' Baskera), Doffo, Pilj, Krefl, Nukić (46' Slaviček), Kvesić (46' Špehar), Prtajin (46' Tall). Trener: Robert Prosinečki.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Celje
    Sobotni spored 34. kroga Prve lige Telemach bo sklenil štajerski derbi, ki bo imel za gostitelje precej večjo težo kot za goste. Kako se bo razpletel?
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Domžale
    Domžalčani so po Celju načrte prekrižali še Mariboru. Bodo uspeh nadgradili na Obali?
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Rezultati licenciranja nogometnih klubov za sezono 2024/25
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. SNL za sezono 2024/25.
  • 03.05.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Bravo
    Majski spored, ki prinaša še zadnje tri kroge v letošnji sezoni Prve lige Telemach, se odpira v Kidričevem. V šumi se bosta udarila Aluminij in Bravo.
  • 01.05.2024 | Prva liga Telemach
    Enajsterica 33. kroga Prve lige Telemach
    Enajsterica kroga Prve lige Telemach je sestavljena po izboru obiskovalcev portala in uredništva Prvaliga.si. V najboljši enajsterici so lahko največ štirje nogometaši posameznega kluba.
  • 29.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura ob koncu tekme strla Aluminij
    Nogometaši Mure so v 33. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij s 3:1 (1:0).
  • 28.04.2024 | Prva liga Telemach
    Koper dvakrat izničil prednost Rogaške
    Nogometaši Rogaške in Kopra so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 28.04.2024 | Prva liga Telemach
    Celjani z zmago proti Olimpiji že državni prvaki
    Nogometaši Celja so drugič v zgodovini postali državni prvaki. Celjani, ki so prvi naslov osvojili v sezoni 2019/20, so tokrat v 33. krogu Prve lige Telemach premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (0:0).
  • 27.04.2024 | Prva liga Telemach
    Točka Domžal proti Mariboru
    Nogometaši Domžal in Maribora so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 27.04.2024 | Prva liga Telemach
    Remi med Bravom in Radomljami
    Nogometaši Brava Kostela in Kalcerja Radomelj so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA