Maribor mimo Domžal
Domžale so v 14. krogu Prve lige doma izgubile proti Mariboru z 1:4 (0:1).

V Domžalah so imeli danes celodnevno praznovanje 90-letnice kluba, vrhunec katerega je bil prav večerni prvenstveni obračun članske ekipe Domžal, pri katerih je spet manjkala 12-erica igralcev, s prvaki in vodilno ekipo prvenstva Mariborom, ki tokrat ni mogel računati na Etiena Velikonjo, Mitjo Vilerja, Aleša Mejača in Dragana Jelića, kot četrti tujec pa je izven zapisnika ostal Zoran Lesjak.

Toda Štajerci se niso ozirali na domžalski praznik in se domov vračajo s polnim plenom, ki jih znova utrjuje na čelu prvenstvene lestvice. Domžalčani pa so doživeli peti poraz na šestih tekmah in so šesti.

Štajerci so obetavneje začeli in imeli pobudo, do vodstva pa prišli v 23. minuti, ko je po podaji Željka Filipovića zadel Marcos Tavares. V 28. in 30. minuti so nevarna strela prek Damirja Pekiča in Jureta Balkovca sprožili tudi domači nogometaši, vendar sta bila malce premalo natančna. V 35. minuti pa so bili blizu povišanja vodstva gosti, ko je po podaji Tavaresa sprožil Martin Milec, vendar je domači čuvaj mreže s pomočjo prečke preprečil zadetek.

Med polčasoma je v slačilnici ostal strelec dotlej edinega gola Tavares, Daliborju Volašu pa se je v napadu Maribora pridružil Robert Berić. Ta kombinacija je bila takoj nevarna, vendar je Nejc Vidmar v 47. minuti žogo po strelu Volaša odbil v kot. V 55. minuti so domači izenačili in razveselili že dolgo ne tako polne tribune. Zadel je Lucas Horvat, ki je prišel do žoge dobrih 30 metrov od vrat Maribora in iz prve mojstrsko poslal žogo v spodnji levi kot vrat gostov.

Toda veselje domačih ni dolgo trajalo. Ne samo, da so gosti povedli, ampak so v razmaku minute zabili kar dva gola. Najprej je v 62. minuti pobegnil Aleš Mertelj, ki je prišel pred vrata in podal do Volaša, temu pa iz bližine ni bilo težko zadeti za 2:1. Le minuto zatem so domači zapravili žogo na sredini igrišča, gosti pa krenili v napad po levi strani. V kazenskem prostoru je Volaš oddal žogo na drugo stran do dejana Mezge, ki je prednost povišal na 3:1.

Kljub šoku so v 68. minuti Domžale znova zapretile, Pekič je z volejem namučil Jasmina Handanovića, ki je žogo odbil v kot, član slovenske reprezentance pa se je znova izkazal tri minute pozneje po udarcu Mitje Zatkoviča. V končnici tekme so gosti bolj ali manj le nadzorovali potek tekme in jo pripeljali do zanje srečnega konca. Zmago je le še potrdil Milec, ki je v sodniškem dodatku učinkovito zaključil zadnji protinapad na tekmi.

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Domžal,  s tekme 14. kroga Prve lige Domžale - Maribor.

DELI NA