Maribor mimo vrtnic
Hit Gorica je v 10. krogu Prve lige izgubila proti Mariboru z 2:3 (1:2).

Novogoriška kriza se nadaljuje. Že sedmi zaporedni poraz je nogometaše iz Nove Gorice še dodatno prikoval na dno lestvice, medtem ko so vtis malce popravili doslej prav tako neprepričljivi državni prvaki iz Maribora. Ti so se s četrto zmago letos spet prebili v sredino lestvice.

Potem ko je Maribor v zadnjem obdobju vse prej kot navdušil, je tekmo proti še skromnejši Gorici začel odlično. Že v tretji minuti je namreč povedel. Po prostem strelu Pavloviča se je žoga odbila do roba kazenskega prostora, kjer se je Školnik odločil za strel in žogo poslal pod prečko. Toda gostitelji so odgovorili zelo hitro. Lunder je namreč v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Velikonjo, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Kršić.

Po dinamičnem začetku je sledilo zatišje, ki je trajalo vse do 29. minute, ko je Jurkič skušal z dobrih 20 metrov presenetiti Simčiča v goriških vratih. Že v sodnikovem podaljšku prvega polčasa so Štajerci povedli. Prodirajočega Mezgo je v domačem kazenskem prostoru zrušil Gorinšek, sodnik Skomina pa je še drugič na tekmi pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je za vodstvo z 2:1 unovčil Jelić.

Začetek drugega polčasa je bil bistveno manj energičen kot uvod prvega. Šele v 64. minuti so maloštevilni gledalci malce skočili na noge, ko je iz obrata z desetih metrov poskusil Velikonja, toda Pridigar, ki je prvič letos stopil v mariborska vrata, je odlično posredoval. Tekmo je v 78. minuti v mariborski prid odločil Tavares, ki je po podaji Mezge lepo stekel za hrbet novogoriških branilcev in na koncu žogo med Simčičevima nogama poslal v mrežo.

V 85. minuti so belo-modri znižali na 2:3, ko je gostujoča obramba neuspešno izbijala žogo, ki se je znašla pri Brečeviću, slednji pa je rutinirano premagal Pridigarja. Kljub pritisku pa gostiteljem, ti so prek Kršića s prostega strela v sodnikovem podaljšku le za nekaj centimetrov zgrešili točko, ni uspelo ujeti Mariborčanov, ki so se tako le veselili polnega plena.

SORODNE NOVICE

DELI NA