Maribor na vrhu
Luka Koper je v novogoriškem športnem parku v 7. krogu Prve lige izgubil proti Mariboru z 0:1 (0:0).

V derbiju prvakov in podprvakov na novogoriškem stadionu so bili uspešnejši slednji. Mariborčani se iz Nove Gorice vračajo domov z novimi točkami in prvim mestom na prvenstveni razpredelnici.

Ekipi sta se nazadnje srečali v 33. krogu lanske sezone, ko je bil izid 0:0. Za Štajerce je bila to prva tekma po zaključku kvalifikacij za evropsko ligo in hkrati prva brez treh nadarjenih igralcev, Armina Bačinovića, Josipa Iličića, Dragana Jelića, ki bodo kariero nadaljevali v tujini.

Maribor je bil v prvem polčasu boljši nasprotnik, priigral je več strelov proti vratom, a je odlično branil Ermin Hasić. Koprčani pa so prvi resneje zapretili v peti minuti, ko je Andraž Struna s kakšnih desetih metrov zadel zunanji del mreže mariborskih vrat.

Sledil je odgovor Mariborčanov, ko je kapetan Marcos Tavares usmeril žogo z roba kazenskega prostora v vratarja Hasića. V 19. minuti se Hasić ni pustil presenetiti Volašu. Po tej akciji je kapetan potreboval zdravniško oskrbo, a se je vrnil na igrišče.

Naslednji je bil v oskrbi Marko Pridigar po posredovanju ob predložku pred gol, a mu bolečina v mezincu roke ni preprečila nadaljevanja tekme. Do konca prvega polčasa je sledilo še nekaj lepih akcij na obeh straneh, vendar pa je prvi polčas minil brez zadetka. Eno lepši priložnosti je imel v 30. minuti Volaš.

Trenerja se po polčasu nista odločila za menjave. Že v 51. minuti je okvir vrat rešil Koprčane. Dejan Mezga se je po podaji Tavaresa odločil za strel z desne strani, Hasić pa se je ravno toliko dotaknil žoge, da jo je odbil v prečnik. Le dve minuti kasneje je Mejač v kazenskem prostoru podrl Bubanjo, sodnik pa je le zamahnil z roko.

V 65. minuti je sledila odločilna poteza trenerja Maribora Darka Milaniča, ki je na zelenico poslal Darka Beriča namesto Dalibora Volaša. Prva menjava se je izkazala za modro potezo, saj je Berič le tri minute kasneje po lepi predaji premagal Hasiča s strelom v spodnji desni kot.

Kmalu je sledil podoben scenarij. Berič se je v 70. minuti po napaki Polovanca znova znašel v kazenskem prostoru v neposrednem dvoboju s Hasićem, a je bil tokrat koprski vratar spet zanesljiv. Hasić se je znova izkazal že čez minuto, ko je še enkrat rešil Koprčane, žogo je z dobrim posredovanjem po udarcu Mezge s 14 metrov odbil v kot.

Koprčani so proti koncu pritisnili za izenačenje, vendar pa so Mariborčani v celoti nadzorovali dogajanje na igrišču. V 89. minuti je po predložku s kota Milan Osterc glavo usmeril žogo proti stičišču vratnice in prečnika, vendar pa je zanesljiv vratar Maribora Marko Pridigar odbil žogo v naslednji kot in svoji ekipi zagotovil vse tri točke.

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Maribor
    Oglejte si izjave z derbija 7. kroga Luka Koper - Maribor.

DELI NA