Maribor na vrhu
Maribor je v 6. krogu Prve lige premagal CM Celje z 2:0 (2:0).

Nogometaši Maribora so zanesljivo osvojili tri točke za vrh lestvice. Za rutinsko zmago nad Celjani je bilo dovolj le 21 minut, za zmago pa je poskrbel nekdanji Interblockov dvojec Josip Iličić- Robert Berič, ki bo najverjetneje kmalu razpadel.

Predvsem zaradi Iličića, ki odšteva zadnje minute na slovenskih zelenicah. Spet pa je pokazal, zakaj se je dvignilo toliko prahu okoli njegovega odhoda v tujino.

V deveti minuti je gledalce dvignil na noge. Po dvojni podaji z Beričem se je z 18 metrov odločil za strel in zadel desni kot vrat celjskega vratarja. Ta dvojec je bil aktiven tudi v 21. minuti. Iličić je preigraval na desnem robu kazenskega prostora, v sredini je našel Beriča, ki mu ni bilo težko ugnati Amela Mujčinovića.

Od takrat se je igra umirila. Bilo je malo akcij. V 36. in 39. minuti so gostje zapretili. Protinapad Maria Močiča se je končal s kotom za Celjane, strel Sebastjana Gobca s približno 20 metrov je zletel tik nad vrati.

Gostujoči trener Milan Djuričić, ki je nekoč vodil vijoličaste, je z menjavami skušal okrepiti napad, a ni šlo. Mariborčani so bili nevarnejši. V 58. je Iličić zadel vratnico. Videl je, da Mujčinović ni na pravem mestu, njegov gol s strani je preprečila vratnica. V 71. minuti strel Romana Bezjaka z 20 metrov preprečil Marko Pridigar, ki je žogo poslal v kot.

V 75. je Marcos Tavares iz bližine zadel prečko. Do konca tekme ni bilo več pravih priložnosti, so pa gledalci z aplavzom nagradili Mariborčane, ki jih ta četrtek čaka povratna tekma kvalifikacij za evropsko ligo proti Palermu in najverjetneje zadnja tekma v takšni zasedbi.

SORODNE NOVICE

  • 22.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Celje
    Oglejte si izjave po tekmi 6. kroga Maribor - CM Celje.

DELI NA