Maribor nadaljuje pohod
Maribor je v 16. krogu Prve lige premagal Luko Koper z 2:0 (2:0).

Nogometaši Maribora nadaljujejo zmagoviti pohod. Tudi po 16. krogu ostajajo neporaženi, pred Domžalami pa so zadržali osem točk prednosti.

Tokrat so v Ljudskem vrtu padli državni prvaki iz Kopra, ki so bleda senca moštva iz minule sezone. Tekma je bila praktično odločena že v prvem polčasu, ko so Mariborčani imeli več pobude, s katero so si ustvarili priložnosti.

Koprski vratar Ermin Hasić je v uvodnih minutah imel veliko dela. Že v prvi minuti se je Dalibor Volaš s 30 metrov odločil za strel iz "polobrata" in stresel prečko. Koprčani so se odločili za protinapade, a njihovi zaključni streli niso bili natančni.

V osmi minuti je Mitja Viler z leve strani žogo po tleh poslal pred gostujoči gol, tam pa iz bližine ni zadel Volaš. Dve minuti pozneje je Marcos Tavares prišel do žoge, streljal z roba kazenskega prostora, Hasić pa je žogo odbil v kot.

Domači vratar Matej Radan se je v 21. minuti znašel na prvi resni preizkušnji, ko je z 12 metrov ubranil strel Nebojši Kovačeviću. V 27. minuti pa je na tribunah izbruhnilo veselje.

Aleš Majer je prodrl po desni strani, poslal predložek v kazenski prostor, žoga je preletela vse, tudi Hasića, a ne Tavaresa. Ta jo je s petih metrov poslal v nebranjeno mrežo.

Do konca polčasa je bilo manj priložnosti, v 43. minuti pa novo veselje domačih. Goran Cvijanović se je odločil za samostojen prodor, z roba kazenskega prostora streljal, Hasić je slabo posredoval, z njegovo "pomočjo" je žoga končala v golu. Minuto zatem je bil Volaš pred koprskim golom spet za kakšen centimeter prekratek, ko je žogo z leve strani poslal Cvijanović.

V drugem polčasu so gosti pokazali boljšo igro, trener Primož Gliha je z menjavami osvežil ekipo. V 54. minuti je Ivica Guberac žogo meril z roba kazenskega prostora, Radan je bil zbran in ta strel ubranil.

Od takrat so gledalci videli malo priložnosti. Mariborčani so pot do gostujočega gola iskali v protinapadih, a tudi teh je bilo malo. V 77. minuti je Tomislav Pavličić z desetih metrov streljal čez gol.

Štiri minute pozneje so imeli priložnost tudi gosti, strel Eneja Jeleniča sta Elvedin Džinić in Siniša Andjelković odbila v kot. V 87. minuti je Džinić zapravil priložnost za povišanje vodstva, njegov strel z glavo je končal tik ob desni vratnici.

Minuto pred koncem tekme je bil Hasić spet nezanesljiv. Aleš Mertelj je streljal s 25 metrov, žogo pa je koprski vratar s težavo in z obilo sreče poslal v kot.

SORODNE NOVICE

  • 06.11.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Koper
    Oglejte si izjave s tekme 16. kroga Prve lige Maribor-Koper.

DELI NA