Maribor napolnil mrežo
Mariborčani so po učinkoviti igri prišli do nove zmage na svojem štadionu. Interblock je Ljudski vrt zapustil s polno mrežo, vijoličasti pa so le še dve tekmi oddaljeni do naslova jesenskega prvaka.

Derbi se je začel zelo živahno, kljub nizki tempreaturi.  Že v 2. minuti je prvi poskusil Tavares, na drugi strani je udaril Zahora. Ljudski vrt je skočil na noge v 9. minuti, ko je natančno Pavlovičevo podajo iz prostega strela Džinič z glavo preusmeril v gol.

Najlepšo priložnost v prvem delu igrev so Ljubljančani imeli v 14. minuti, ko je Rodič lepo podal Zahori, ta pa je "obrnil" Kubico in streljal s kakih 18 metrov. A je bil strel bil prešibak in Pridigar ga je brez težav ukrotil. V tej akciji jo je skupil Kubica, ki je tekmo nadaljeval z obvezano glavo.

Mariborčani so imeli več od igre, a so bili v zaključkih akcij premalo natančni, denimo Pavlovič v 21. minuti in Filekovič v 33. minuti. Tik pred koncem polčasa se je pri Interblocku poškodoval Grabus in zamenjal ga je Rendulić.

Že po prvi minuti nadaljevanja je Maribor vodil z 2:0. Školnik je nanizal tri nasprotnike, do žoge je v 16-metrskem prostoru prišel Tavares in med nogami matiral Rozmana. Zatem je dvakrat z razdalje udaril Rodić, znova pa se je mreža zatresla v 62. minuti. Kot je izvajal Pavlovič in znova je lepo našel Džiniča, ki je natančno meril z glavo.

Toda Maribor še ni imel dovolj. Le štiri minute kasneje je sledil hiter protinapad vijioličastih, Mihelič je lepo podal na desno Tavaresu, ta pa je z desnico z roba kazenskega prostora spet zadel v polno. Po visokem vodstvu je ritem igre upadel, Ljubljančani pa so do častnega gola prišli v sodnikovem dodatku, ko je Skubic z desne pravzaprav podal v kazenski prostor, a je žoga presenetila Pridigarja.

SORODNE NOVICE

DELI NA