11.02.2024 | Prva liga Telemach
Maribor napolnil mrežo Aluminija

Maribor - Aluminij 7:0 (4:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Bubek, Vidali, Brezar.
* Strelci: 1:0 Iličić (9., 11-m), 2:0 Jakupović (24.), 3:0 Jakupović (32.), 4:0 Soudani (37.), 5:0 Soudani (68.), 6:0 Jakupović (80.), 7:0 Čuk (88.).
* Maribor: Jug, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Strajnar (od 46. Urata), Vrhovec, Repas, Soudani (od 72. Kolar), Barišić (od 81. Bourles), Iličić (od 72. Božić), Jakupović (od 81. Čuk).
* Aluminij: L. Jovanović, Bilji (od 61. Pečnik), Zeljković, Koblar, Jovan, Jagić, Gorenak (od 46. Baskera), Brkljača (od 46. Pišek), S. Jovanović, Susso, Matić (od 12. Šubarić).
* Rumena kartona: Strajnar; Zeljković.
* Rdeči karton: Jovan (8.).

Mariborski nogometaši so z visoko zmago začeli spomladanski del sezone. Tistim svojim tekmecem, ki bodo videli le rezultat, so gotovo pognali nekaj strahu v kosti, a je treba vedeti, da so gosti iz Kidričevega od osme minute igrali z igralcem manj. Sodnik je zaradi prekrška v kazenskem prostoru nad Hilalom Soudanijem izključil Gašperja Jovana in dosodil enajstmetrovko, potem ko jo je uspešno realiziral Josip Iličić, pa je bilo gostiteljem precej lažje.

Imeli so prednost v izidu in številu igralcev, lahko so bili sproščeni, ponudili so priložnost, da v njihovi prevladi uživajo tudi gledalci. Ti na drugi gol niso dolgo čakali, po lepi akciji v treh potezah, v kateri sta sodelovala Blaž Vrhovec in Iličić, je v 24. minuti svoj prvi od treh golov na tekmi dosegel Arnel Jakupović. Slednji je dosegel tudi tretji gol, po podaji Vrhovca je natančno meril z roba kazenskega prostora.

Izid prvega polčasa je postavil Soudani, in sicer po atraktivnem preigravanju, v katerem je pokazal svojo mojstrstvo. Maribor je imel v prvem delu še nekaj priložnosti, a je bil tudi s štirimi zadetki zadovoljen.

Kljub temu pa je tudi v drugem delu nadaljeval z napadi in nizal nevarne akcije in priložnosti. Toda vse 68. minute je bil neučinkovit, nato pa je mrežo vnovič zatresel Soudani. Mariborčanom se je spet odprlo, Jakupović je dosegel še tretji gol in gledalce spomnil na svoj učinkovit začetek letošnjega prvenstva, končni izid pa je v 81. minuti postavil mladi Tine Čuk.

Maribor se je z zmago na tretjem mestu lestvice prehitel Koper, drugouvrščeni Olimpiji pa se je približal na šest točk.

V naslednjem krogu bo gostoval pri Muri, Aluminij pa bo gostil Koper.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Aluminij
    Dvajseti krog Prve lige Telemach bosta s štajerskim obračunom zaključila Maribor in Aluminij. Vijoličasti želijo z nekaj novimi močmi popraviti jesenski vtis, rdeči pa želijo tudi spomladi prekrižati načrte favoritov.

DELI NA