Maribor ni uspel streti Aluminija

Aluminij - Maribor 0:0

* Športni park, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Vidali.
* Strelci: /.
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Petek, Azemović, Ploj, Krefl, Bolha, G. Pečnik (od 57. Flakus Bosilj), Prša (od 76. T. Pečnik), Đerlek (od 76. Čermak), Kadrić (od 84. Pantalon).
* Maribor: Jug, Milec, Martinović, Uskoković, Guerrico, Vrhovec, Dervišević (od 75. Pihler), Kotnik (od 64. Požeg Vancaš), Kronaveter (od 75. Tavares), Felipe Santos (od 64. Repas), Mlakar.
* Rumeni kartoni: Azemović, Bolha, Jakšić; Guerrico.
* Rdeči karton: /.

V Kidričevem sta se merila predzadnji Aluminij in drugouvrščeni Maribor. Pri slednjem je debitiral trener Simon Rožman, ta pa ni mogel računati na Nemanjo Mitrovića, Gregorja Bajdeta, Ivana Sušaka in Aljošo Matka. Vrnil pa se je Martin Milec, ki ni igral od 7. novembra. Čeprav je bil Maribor boljši v polju praktično celotno tekmo, zapravil je tudi najstrožjo kazen, so izbranci Oskarja Drobneta prišli do žele točke, ki jih je vsaj začasno potisnila na osmo mesto. Maribor ostaja drugi s točko za Olimpijo.

V prvem polčasu so imeli gosti večjo posest žoge, sicer pa je bila igra dokaj enakovredna, kar zadeva samo zaključevanje akcij. Prvič je bilo nevarno v 16. minuti, ko je Ažbe Jug žogo izbil točno v Gašperja Pečnika, od njega pa se je žoga odbila v vratnico.

Čeprav so imeli domači še par ne tako nevarnih poskusov, pa jim ni uspelo priti do vodstva, tako kot ne niti Mariborčanom, ki so nase opozorili predvsem v 17. minuti, ko je Rok Kronaveter z močnim strelom zgrešil cilj, v 27., ko je s prostega strela poskusil Amir Dervišević in je posredoval Luka Janžekovič, ter v 34., ko je iz bližine malce z leve strani streljal Andrej Kotnik, spet pa je bil na mestu Aluminijev vratar.

V drugem polčasu je v 55. minuti najprej s šibkim strelom poskusil Kronaveter, a se je žoga skotalila kak meter mimo vrat domačih. Tudi sicer so bili spet terensko podjetnejši Mariborčani, ki pa jim prav nevarne akcije ni uspelo sestaviti. Rožman je poskusil z dodatnimi menjavami, v igro je v 75. minuti poslal tudi Marcosa Tavaresa, ki je zaigral na svoji 422. slovenski prvoligaški tekmi in je tako zdaj sam na drugem mestu večne lestvice (prehitel je Dušana Kosića in Janeza Strajnarja, zaostaja pa še za Sebastjanom Gobcem, ki ima 488 tekem).

Aluminij je bolj ali manj le branil točko, Oskar Drobne je v zadnjih desetih minutah še dodatno zaprl igro z Renatom Pantalonom, a v 87. minuti so gosti imeli na voljo najstrožjo kazen po prekršku Luke Petka nad Janom Mlakarjem. Z bele točke je močno po sredini streljal Tavares, toda izkazal se je Janžekovič in tako ohranil 0:0.

Že v sodniškem dodatku je Tilen Pečnik zapravil eno redkih priložnosti v drugem polčasu za domače, ko je strel blokiral Luka Uskoković. Blaž Vrhovec je v tretji minuti dodatka na drugi strani za kak meter zgrešil cilj, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Aluminij bo v 29. krogu v torek gostoval v Celju, Maribor pa bo gostil Domžale.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Maribor
    Zadnjo četrtino prvenstva s štajerskim dvobojem odpirata Aluminij in Maribor. Kidričani so pred enomesečnim premorom ugnali Bravo in Domžale, Mariborčani bodo prvič zaigrali pod taktirko Simona Rožmana.

DELI NA