28.09.2023 | Prva liga Telemach
Maribor po preobratu premagal Radomlje

Maribor - Kalcer Radomlje 3:1 (0:1)

* Stadion Ljudski vrt,  sodniki: Kondić, Kovačič, Mežnar.
* Strelci: 0:1 Šošić (22.), 1:1 Božić (50.), 2:1 Šoštarič Karič (58.), 3:1 Castro (66.).
* Maribor: Jug, Pihler, Šoštarič Karič, Watson, Guerrico (od 87. Strajnar), Laušić, Lorber, Repas (od 78. Urata), Božić (od 87. Vrhovec), Kolar (od 80. Soudani), Castro.
* Kalcer Radomlje: Baš, Hrvoj, Korun, Ševelj, Prpić (od 68. Jazbec), Gnjatić, Nuhanović, Krolo (od 68. Cerar), Vokić (od 68. Marković), Šošić, Kukovec (od 68. Da Cruz).
* Rumeni kartoni: Kolar, Laušić, Castro, Vrhovec; Korun, Krolo.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Maribora se po petih tekmah vendarle veselijo zmage. Po treh zaporednih porazih, ki so zelo razburkali stanje v štajerski prestolnici, so tokrat premagali zadnjeuvrščene Radomlje in se vrnili na četrto mesto prvenstvene lestvice. A ne brez težav in stresa. Po prvem polčasu je kazalo na nov neuspeh, iz Ljudskega vrta so se spet slišali žvižgi, varovanci Damirja Krznarja so spet zaostajali, toda tokrat v drugem delu vendarle izpeljali preobrat za izredno pomembne tri točke, ki pomenijo predvsem vsaj nekaj dni miru.

Mariborčani so tekmo začeli napadalno, želeli so čim prej doseči gol, ki bi jim omogočil lažje nadaljevanje. Jan Repas je sicer dosegel zadetek, a iz nedovoljenega položaja, gostujoči vratar Luka Baš pa je moral prvič posredovati v osmi minuti, ko je s strelom od daleč poskusil Marko Božić, a vratar je z lepo parado nekaj dela povzročil fotografom. Ti pa v prvem polčasu niso imeli veliko dela. Mariborski napadi so bili jalovi, na žalost domačih navijačev, ki jih je iz tekme v tekmo manj na stadionu, pa so tekmeci že v prvi nevarnejši akciji povedli.

V 22. minuti je Dejan Vokić na robu kazenskega prostora lepo podal žogo do Madžida Sošića, ta se je izognil nedovoljenemu položaju in z natančnim strelom v nasprotni kot in premagal vratarja Ažbeta Juga.

Baš se je do konca polčasa še nekajkrat izkazal po strelih Marka Kolarja, Repasa in Ignacia Guerrica v 37. in 39. minuti, prvič pa je kapituliral v 50. minuti, ko je predložek Guerrica z leve strani izkoristil Božić.

Maribor je v zadnjih tekmah dokazal, da se iz garderobe vrne kot drugačna ekipa, tokrat je boljšo igro nadgradil tudi z zadostnim številom golov, da se je veselil zmage. Pot do treh točk jim je odprl kot, ki ga je izvedel Aleks Pihler, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Sven Šoštarič Karič, ki je z glavo premagal Baša.

Po zaostanku so se morale Radomlje odpreti, vijoličasti pa so se sprostili, s protinapadi so začeli precej bolj ogrožati vrata tekmecev kot prej, ko so zaostajali. Kolar se je po podaji Božića v 64. minuti znašel iz oči v oči z vratarjem Bašem, a je slednji dobil medsebojni dvoboj, sprva je bilo videti, da se bo tako končal mariborski protinapad dve minuti pozneje, a je žoga srečno prišla do Erica Castra, ki je žogo - ta je po preigravanju vratarja Kolarju ušla, poslal pod prečko.

Toda zanesljivo vodstvo je Mariborčane uspavalo. Radomlje bi ob koncu tekme lahko vsaj znižale zaostanek, a je domače nekajkrat rešil vratar Jug.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval pri Aluminiju, Radomlje bodo gostile Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Radomlje
    Maribor je v dvoboju s Koprom doživel tretji zaporedni poraz. Vijoličasti bodo skušali krizo prekiniti v obračunu z Radomljami, ki so jih v uvodu sezone že ugnali. Kdo bo boljši v Ljudskem vrtu?

DELI NA