03.09.2022 | Prva liga Telemach
Maribor po zaostanku do točke

Maribor - CB24 Tabor Sežana 2:2 (0:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Balažič, Vukan, Kranjc.
* Strelci: 0:1 Kouao (36.), 0:2 Stanković (62.), 1:2 Kronaveter (66.), 2:2 Repas (92.).
* Maribor: Bergsen, Žinič, Šoštarič Karič, Uskoković (od 64. Vidaković), Sikošek, Repas, Božić (od 70. Antolin), Tolić (od 80. Laušić), Brnić (od 64. Čuk), Kronaveter, Baturina.
* Tabor: Koprivec, Kouao (od 82. Iscaye), Briški, Živulić, Letaj, Ad. Zeljković, Korošec (od 76. Khali), Kljun, Kocić, Nikolić (od 46. da Costa), Stanković.
* Rumeni kartoni: Baturina, Vidaković; Nikolić, Letaj.
* Rdeči karton: /.

Roko Baturina je dejal, da jim je zmaga v prejšnjem krogu v Murski Soboti pomagala odpraviti psihološko blokado po nizu devetih tekem brez zmage. Toda to se v prvih 45 minutah dvoboja s Taborom ni pokazalo, Kraševci so prvi del dobili in prednost sredi drugega dela podvojili. Toda nato je na sceno stopil Rok Kronaveter, ki je najprej zmanjšal zaostanek, nato pa v sodniškem dodatku podal za izenačujoči gol. Maribor je sicer še vedno v spodnjem delu lestvice z osmimi točkami, točko manj ima zasedba Dušana Kosića, ki je tokrat pogrešala kaznovanega Žigo Ovseneka.

Domači navijači z igro vijolične zasedbe v prve slabe pol ure niso mogli biti zadovoljni (ob polčasu so bili domači nogometaši tudi deležni nekaj žvižgov), saj jim nikakor ni stekl, pri čemer so bili za odtenek celo konkretnejši Kraševci. V 29. minuti pa so izbranci Damirja Krznarja vendarle prvič resneje opozorili nase, ko je Ivan Brnić poskusil z diagonalnim strelom po tleh z leve strani, a je žogo poslal malo mimo vrat.

V 34. minuti so Štajerci znova poskrbeli za nekaj globljih vzdihov, ko je po prostem strelu z glavo poskusil Sven Šoštarič Karič, Jan Koprivec pa je žogo odbil. Dve minuti pozneje pa so domači doživeli hladen tuš, ko je Denis Kouao stekel proti drugi vratnici po podaji z leve strani in nato žogo z volejem poslal v mrežo za 1:0. V 41. minuti je bilo spet bolj vroče v kazenskem prostoru Tabora, toda ne Roku Kronavetru ne Brniću ni uspelo priti do zaključnega strela.

V uvodu drugega dela je najprej od daleč neuspešno poskusil Jan Repas pri domačih, odločnejši domačini pa so znova zagrozili v 58. minuti, ko je Kronaveter poskusil s prostega strela, Koprivec pa je žogi preprečil pot pod prečko v mrežo. Tudi Kraševci pa so pokazali, da bodo še lahko nevarni, med drugim je Mihael briški malce pozneje meril premalo natančno.

V 62. minuti pa je Jakoslav Stanković še poglobil težave domačih. Po podaji z leve strani je namreč v osrčju kazenskega prostora žogo s strelom iz prve poslal čez Menna Bergsna v mrežo. Sodniki so zadetek priznali po pregledu posnetka. Mariborčani pa so se hitro približali, ko je Kronaveter z lepim strelom malce z leve strani z roba kazenskega prostora žogo poslal v nasprotni kot sežanskih vrat.

Sledil je nalet domačih z željo po drugem zadetku, vendar sprva - razen nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov - jim namera ni uspela. V 86. minuti pa se je Kronaveter razveselil svojega drugega zadetka, toda veselje je bilo kratkotrajno, saj je posnetek pokazal prepovedan položaj že pred dogajanjem v bližini vrat. Ko je kazalo, da bodo domači znova razočarano zapustili zelenico, pa je v 92. minuti Kronaveter s podajo z leve strani v osrčju našel Repasa, ki je z glavo izid poravnal.

Pozneje je tudi Tabor še enkrat zatresel mariborsko mrežo, a iz očitnega prepovedanega položaja.

Maribor bo v 9. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri Bravu, Tabor pa bo dan prej gostil Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.09.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Tabor
    Maribor bo uspeh na prekmursko-štajerskem derbiju skušal nadgraditi proti Taboru. Kakšne načrte pa imajo Kraševci?

DELI NA