Maribor potrdil naslov
Maribor je v zadnjem, 36. krogu Prve lige premagal Domžale z 2:0 (1:0).

Maribor je še enkrat potrdil, da je nogometno mesto. Nedeljsko nogometno popoldne v štajerski prestolnici je bilo pestro. Številni gledalci, spremljevalne aktivnosti v okolici stadiona in še sončno vreme kot nalašč za praznik ob novem naslovu. Na tribunah se je zbralo več kot 10.000 gledalcev.

Trener domačih Darko Milanič pa je dodobra spremenil prvo enajsterico. Zaigrala je v tej sezoni najmlajša zasedba. Če je kdo pričakoval revialno tekmo, saj sta moštvi že osvojili letošnji domači trofeji, se je uštel. Mariborčani so želeli praznik končati z zmago, ki bi potrdila njihov naslov.

Domači so bili napadalnejši. Tudi Domžalčani so bili nekajkrat nevarni, vendar mnogo manj kot na sredinem finalu slovenskega pokala v Stožicah. V sedmi minuti je Etien Velikonja z desne strani poslal predložek, v kazenskem prostoru je bil najvišji Robert Berić, vendar je njegov strel z glavo blokiral Darko Topić, žoga pa je končala v kotu. Dve minuti pozneje so imeli prvo priložnost tudi gosti, a je strel Marka Drevenška z roba kazenskega prostora je blokirala domača obramba.

Domači so imeli več priložnosti, vratar Nejc Vidmar pa veliko dela. V 27. minuti se je Berić otresel obrambe, se v kazenskem prostoru soočil z Vidmarjem, ki pa je uspešno posredoval. Mariborska pobuda je v 30. minuti obrodila sadove. Rajko Rep je z roba kazenskega prostora streljal proti golu, Velikonja pa je žogo preusmeril v levi spodnji kot gostujočega vratarja. Gostov zaostanek ni zmedel. V 36. minuti so izpeljali protinapad. Topić je z desne strani poslal predložek, pred golom se je znašel Jernej Smukavec, ki je iz bližine streljal, a zadel Mateja Radana.

Drugi polčas se je spet začel s pobudo domačih. V 51. minuti je Mitja Viler prodrl po levi strani, podal v kazenski prostor, Goran Cvijanović pa je z glavo žogo poslal tik nad prečko. Nato je ritem nekoliko padel, bilo je manj priložnosti pred vrati obeh moštev. V 73. minuti je imel Berić priložnost, toda njegov strel iz bližine je Vidmar spet obranil.

V 82. minuti pa je sledilo novo veselje v Ljudskem vrtu. Zanj je poskrbel 18-letni Alen Ploj. Po podaji Repa je z desne strani roba kazenskega prostora videl, da Vidmar stoji malce predaleč iz vrat. V slogu izkušenih nogometašev je žogo poslal tik pod stičišče vratnice in prečke. Po koncu tekme je sledila prava veselica, mnogi so preskočili ograjo in se znašli na igrišču ter tako proslavili naslov prvaka, ki Maribor spet pošilja v kvalifikacije za ligo prvakov.

SORODNE NOVICE

  • 29.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Domžale
    Oglejte si izjavi po tekmi 36. kroga Prve Lige Maribor - Domžale.

DELI NA