Maribor potrdil naslov

Maribor je v 31. krogu Prve lige doma premagali Triglav z 8:0 in si zagotovil deseti naslov prvaka.

Kljub mrzlemu vremenu se je zbralo veliko število gledalcev. Toda ti so videli izjemno učinkovito igro domačih, ki so izdatno napolnili mrežo zadnjeuvrščenega moštva in potrdili prevlado na domačih nogometnih igriščih.

Zdaj, ko so potrdili naslov prvakov, imajo priložnost za lov na rekordno prednost. V sezoni 1999/2000 so imeli kar 19 točk prednosti pred drugouvrščenim moštvom.

V igri mačke z mišjo so Mariborčani hitro začeli pritiskati, gostje so bili prisiljeni braniti lastna vrata. Pot k potrditvi naslova je v 14. minuti "trasiral" Etien Velikonja. Zoran Lesjak se je s 25 metrov odločil za strel, Velikonja je žogi spremenil smer in ugnal Darjana Curanoviča.

Velikonja je odlično reagiral tudi tri minute pozneje, ko je pri podaji Gorana Cvijanovića žogo poslal z glavo v mrežo. Edino pravo priložnost so gostje imeli v 24. minuti. Dejan Burgar se je znašel pred Markom Pridigarjem, a je ta s hitrim posredovanjem žogo izbil.

Za novo domače veselje je poskrbel Agim Ibraimi v 35. minuti. Ta je stekel po desni strani, močno streljal in zadel nasprotni kot. Za četrti gol so poskrbeli kar gostje. Martin Šušteršič je skušal posredovati pred Velikonjo, a je bil nespreten in žogo z glavo poslal v domačo mrežo.

Mariborčanov visoko vodstvo ni zadovoljilo. Tudi v drugem polčasu so pritiskali, gledalci pa čakali, kdaj bo padel nov gol. Nanj niso dolgo čakali. V 55. minuti je na 5:0 povišal Aleksandar Rajčević. Izjemen strelski dan je potrdil Velikonja, za enega najlepših trenutkov pa je v 80. minuti poskrbel Ibraimi, ki je z desne strani izvedel kot in žogo neposredno poslal v mrežo. Visoko zmago je ob koncu tekme le še potrdil Dalibor Volaš.

SORODNE NOVICE

  • 22.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Maribora, s tekme 31. kroga Prve lige Maribor - Triglav.

DELI NA