Maribor potrdil vodstvo
Rudarja je v zaostali tekmi 12. kroga Prve lige v Velenju izgubil z Mariborom z 0:3 (0:1).

Mariborčani so v Velenju po zaslugi golov Daliborja Volaša in Etiena Velikonje prišli do 11. zmage v prvenstvu, s čimer so se na zdaj popolni lestvici 17 krogov drugi Olimpiji oddaljili na sedem točk (37:30).

Rudar, ki je bil na trenutke celo aktivnejši tekmec, a je od 69. minute igral z igralcem manj, pa je ostal pri 24 točkah in za tretjo Gorico zaostaja za štiri točke.

Tekma v uvodnih 20 minutah ni ponudila veliko. Ekipi sta se previdno lotili obračuna, tako da je prvo razburjenje nastopilo v 22. minuti, ko je v kazenskem prostoru Maribora padel Damjan Trifković, vendar se sodnik neupravičeno ni odločil za najstrožjo kazen. V 25. minuti so Velenjčani, ki so bili malce podjetnejši, izpeljali dotlej najnevarnejšo akcijo. Zaključil jo je Amel Mujaković, vendar je Jasmin Handanović strel obranil.

V trenutkih, ko je imel Rudar rahlo pobudo (Denis Klinar je celo oplazil prečko s strelom od daleč), pa so gosti povedli. Marcos Tavares je v 35. minuti z natančno podajo našel Daliborja Volaša, ki se je znašel sam pred Bobanom Savićem, ga preigral in žogo poslal v prazno mrežo.

Tri minute pozneje so imeli Velenjčani priložnost za izenačenje, ko je Handanović žogo odbil do Mujakovića, a ob novem strelu toliko preusmeril smer žogi, da je ta zletela mimo vrat. V 44. minuti pa so znova zapretili Mariborčani, ko se je po hitri akciji znova sam pred Savićem znašel Volaš, a se takrat ni proslavil.

Velenjčani so bolje odprli drugi polčas, znova je poskusil Mujaković, vendar bil malce premalo natančen, v 54. minuti pa je na drugi strani znova izjemno priložnost v dvoboju s Savićem zapravil Volaš. V 69. minuti so domačini doživeli nov udarec, saj je zaradi simuliranja drugi rumen karton dobil Leon Črnčič in moral iz igre.

Vijoličasti so hitro unovčili številčno prednost, saj je v 74. minuti po Tavaresovi podaji z leve strani z glavo vodstvo Maribora podvojil Volaš. Velenjčani so v končnici skušali vsaj ublažiti poraz z nekaj streli od daleč, toda Mariborčani, ki so prek Etiena Velikonje v sodniškem dodatku postavili še piko na i po protinapadu, so brez večjih težav znali svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

SORODNE NOVICE

  • 12.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Velenja,  iz zaostale tekme 12. kroga Prve lige Rudar - Maribor.
  • 08.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Štirje na hladnem

    Na preloženi tekmi 12. kroga Rudar - Maribor nimajo pravice nastopa štirje igralci.

  • 28.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar - Maribor na TVS2

    Znan je termin preložene tekme 12. kroga Prve lige Rudar - Maribor.

DELI NA