Maribor potrdil vrh
 Hit Gorica je v 12. krogu Prve lige izgubila proti Mariboru z 0:2 (0:1).

Mariborski nogometaši so podžgani s sredino zmago na večnem derbiju proti Olimpiji v Novi Gorici potrdili vodilno mesto v slovenskem klubskem nogometu.

Na Primorskem so vknjižili še osmo zmago v prvenstvu in so po 11 tekmah še neporaženi. Na drugi strani je Gorica doživela peti poraz, s katerim se je še nekoliko oddaljila od vodilne trojke.

Domači so zelo obetavno začeli tekmo in bili v prvih 20 minutah veliko bolj konkretni. Tako je v deveti minuti Etien Velikonja meril mimo gola z roba kazenskega prostora, Admir Kršić je štiri minute zatem nekoliko z leve strani kazenskega prostora neoviran nastreljal Marka Pridigarja, sledila pa sta še poskusa Sandija Arčona.

Nato pa so iz svoje prve akcije v 20. minuti povedli gosti. Marcos Tavares se je v kazenskem prostoru lepo otresel svojega čuvaja Sebastjana Komela in nato iz bližine matiral še Vasjo Simčiča. Blizu izenačenja so bili domačini v 31. minuti, ko je Jasmin Kurtič dobro streljal, a mariborski čuvaj mreže se je izkazal.

V drugi polčas so odločneje krenili Štajerci in v 52. minuti je moral po strelu Roberta Beriča že posredovati domači vratar Simčič. Zato ni bilo nič kaj presenetljivo, ko je vodilno moštvo na lestvici malce pozneje še povišalo svojo prednost.

Berič in Goran Cvijanović sta odigrala dvojno podajo, nekdanji nogometaš Gorice (ki je vse tri svoje letošnje gole zabil prav Gorici) pa je nato z natančnim strelom poskrbel za izdatnejšo prednost Maribora.

Ta je bil v teh trenutkih precej nevarnejši tekmec, saj je izpeljal še nekaj nevarnih akcij, toda v 60. minuti so domači prek Nejca Mevlje, ki je poskusil z glavo (Pridigar je strel ubranil), pokazali, da so še lahko nevarni.

V 73. minuti je žoga po podaji s strani Aleša Majerja malce presenetila domačega vratarja in se odbila od vratnice do Rajka Repa, ta je nato streljal proti golu, a se je izkazal Simčič. To je bila tudi zadnja velika priložnost na tekmi, pa čeprav sta lepi akciji v sodnikovem podaljšku še izpeljala Velikonja na eni in Tavares na drugi strani.

SORODNE NOVICE

  • 02.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Maribor
    Prisluhnite izjavam s tekme 12. kroga Prve lige Hit Gorica - Maribor.

DELI NA