Maribor povečal naskok
Maribora je v 29. krogu Prve lige premagal velenjski Rudar z 2:1 (1:1).

Nogometaši Maribora v igri ne blestijo, a še naprej zmagujejo in drvijo proti novemu naslovu državnega prvaka. Po zmagi nad Rudarjem so prednost pred Domžalčani še povečali.

Tokrat sta za 18. zmago v sezoni zadela Etien Velikonja in Mitja Viler. Na drugi strani je pri Rudarju, ki ostaja na šestem mestu, edini gol zabil Rajko Rotman.

Goste je namesto kaznovanega trenerja Roberta Pevnika vodil pomočnik Roman Plesec. Domači trener je vnesel nekaj sprememb, v sredino igrišča je postavil Gabriela Da Silvo in Tomislava Pavličića. V začetnih minutah sta vnesla več živahnosti, saj je igra potekala na polovici gostov. Domači so napadali, to pa se jim je obrestovalo v 18. minuti.

Viler je z leve strani poslal dolgo žogo v kazenski prostor. Tam sta bila vratar Safet Jahić in Sebastjan Berko neodločna, kar je izkoristil Velikonja, ki je žogo z glavo poslal v mrežo. To je bil njegov prvi gol v Ljudskem vrtu, enega je v dresu vijoličastih dosegel ravno proti Rudarju, ampak v Velenju.

Domače je to vodstvo uspavalo, saj je bilo malo konkretnih akcij. Gostje so le zaigrali pogumneje, vzpostavili so ravnovesje na igrišču, večkrat so se znašli pred domačim kazenskim prostorom.

V 30. minuti je vratar Matej Radan posredoval po strelu Damjana Trifkovića z razdalje in je žogo poslal v kot. V 43. minuti so gostje prišli do izenačenja. Rotman je na desni strani prišel do žoge, preigraval, prišel do vrha kazenskega prostora in zadel desni spodnji kot mariborskih vrat.

Tudi začetek drugega polčasa ni prinesel sprememb, obramba gostov je postala čvrstejša, napad je bil nevarnejši. V 54. minuti bi žoga v kazenskem prostoru skoraj prišla do Trifkovića, a je pred njim posredoval Aleksander Rajčević. V 56. minuti so gostje izvedli kot z desne strani, najvišji v skoku je bil Berko, njegov strel z glavo pa je Radan s težavo odbil v kot.

V 68. minuti so gledalci videli priložnost domačih. Marcos Tavares se je odločil za strel z 20 metrov, Jahić je žogo odbil le do presenečenega Da Silve, ki pa jo je poslal daleč mimo vrat. Deset minut pred koncem so se domači vendarle veselili.

To je bil najlepši trenutek tekme. Viler je izvedel prosti strel z desne strani s 30 metrov, meril natančno in zadel desni zgornji kot Rudarjevih vrat. Velenjčanom, ki so v drugem polčasu večkrat zapretili domačim, so v zadnjih minutah pošle moči, pa tudi čas ni bil njihov zaveznik.

SORODNE NOVICE

  • 23.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor-Rudar
    Oglejte si izjavi po tekmi 29. kroga Prve Lige Maribor-Rudar.

DELI NA