Maribor povečal naskok

Maribor je v 26. krogu Prve lige doma premagal Celje s 3:1 (1:0).
 
Državni prvaki so še korak bližje ubranitvi naslova. Potem ko so med tednom premagali najbližjega tekmeca Olimpijo in je tej spodrsnilo še danes v Murski Soboti, imajo zdaj pred zeleno-belimi že ogromnih 18 točk prednosti.

Mariborčani so do četrte zmage v spomladanskem delu in skupno že 19. prišli po zadetkih Etiena Velikonje, Gorana Cvijanovića in Marcosa Tavaresa. Celje z 11 porazi ostaja na osmem mestu.

Mariborčani so v dvoboju s Celjani hitro upravičili vlogo favorita. Iz praktično prve nevarnejše "akcije" so povedli. V 17. minuti je veliko napako napravil gostujoči vratar Matic Kotnik, ki je dolgo časa okleval z izbijanjem žoge iz kazenskega prostora.

Za to ga je kaznoval Etien Velikonja (ta se je komaj vrnil na igrišče, potem ko je moral štiri minute pred tem zaradi udarca v obraz po zdravniško pomoč na rob zelenice), ki je stekel proti njemu. Matic Kotnik je žogo odbil točno v mariborskega napadalca, od katerega se je odbila v mrežo.

V 22. minuti je Martin Milec izvedel kot, Velikonja je pred golom žogo oddal do Daliborja Volaša, slednjemu pa je celjski vratar strel obranil. Nevarno za celjska vrata je bilo tudi v 31. minuti.

Najprej je v kazenskem prostoru dvakrat poskusil Željko Filipović, ob prvem poskusu z glavo je žogi pot v mrežo preprečila vratnica, v nadaljevanju pa je zadel domače branilce, nato pa je do strela prišel še Nejc Potokar, a je znova uspešno posredoval Matic Kotnik.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Mariborčani podvojili prednost. Po podaji v kazenski prostor je bil v 47. minuti v gneči najbolj spreten Goran Cvijanović, ki je zadel iz bližine. Le tri minute pozneje bi bilo lahko že 3:0, ko je Martin Milec od sredine igrišča prehitel vse gostujoče branilce, se znašel sam pred celjskim vratarjem in ga skušal premagati z lobom, ki pa ni bil dovolj natančen.

Popolno prevlado so domači kronali z novim zadetkom v 66. minuti. Matej Centrih je s prekrškom nad Mitjo Vilerjem zakrivil enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo izvedel Marcos Tavares. Tekma je bila tako dokončno odločena, Marko Krajcer je v 89. minuti zabil le še častni zadetek za Celjane, ko se je najbolje znašel v gneči pred Jasminom Handanovićem. Zatem je dobro poskusil tudi Roman Bezjak, vendar je bil mariborski vratar zanesljiv.

SORODNE NOVICE

  • 25.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Celje
    Oglejte si izjavi iz Maribora, s tekme 26. kroga Prve lige Maribor - Celje. 

DELI NA