Maribor povečal prednost
Maribor je v 19. krogu Prve lige doma premagal Hit Gorico z 2:1 (0:1).

Današnji razplet 19. kroga je po željah državnih prvakov iz Ljudskega vrta, ki so prednost pred najbližjo zasledovalko Olimpijo povečali na velikih devet točk. Lahko pa bilo drugače, saj so bili Novogoričani, še vedno zanesljivo na tretjem mestu prvenstvene lestvice, enakovredni v vseh elementih igre.

Domači trener Darko Milanič je spet premešal enajsterico, v napadu je dal prednost Robertu Beriću in Etienu Velikonji. Ti menjavi se mu nista obrestovali. Premraženi gledalci (temperatura je bila tri stopinje pod ničlo), ki so se odločili obiskati tekmo, so v prvem in dobri polovici drugega polčasa videli malo. Mariborčani so imeli nekaj več žoge v nogah, vendar so gostje iz mesta vrtnic večkrat nevarneje ogrozili vrata Jasmina Handanovića.

V 20. minuti se je pred njim znašel William Franklin Vicente, vendar je izkušeni vratar s hitro reakcijo preprečil, da bi gostujoči napadalec nevarneje streljal. V 30. minuti je Miha Mevlja najvišje skočil v kazenskem prostoru Maribora, njegov strel z glavo pa je končal mimo leve vratnice. Minuto pozneje je po predložku Gorana Galešića z desne strani Aleksander Rajčević nespretno posredoval, a je na njegovo srečo žoga zletela mimo Vicenteja.

V 39. minuti so gosti povedli. Galešić je z desne strani izvedel prosti strel. Streljal je močno, Vito Plut pa je z vrhom nogometnega čevlja žogo preusmeril v mrežo mimo presenečenega Handanovića. Minuto pred koncem prvega polčasa je Agim Ibraimi streljal z 12 metrov, Vasja Simčič pa je njegov strel odbil.

V drugem polčasu so prvi zapretili gostje, ko je strel Vicenteja Handanović obranil. Domači so le zaigrali hitreje in nevarneje, goste so potisnili na njihovo polovico. Cvijanović je v 72. minuti z desne strani streljal močno, a je žoga zletela mimo desne vratnice. Zadnja Milaničeva menjava se je končno obrestovala. Dalibor Volaš je bil v igri manj kot eno minuto in izenačil. Goran Cvijanović je poslal predložek s strani, tam pa je Volaš spretno reagiral in z glavo žogo preusmeril v mrežo.

Rešitev za domače je prišla v 78. minuti, ko je Cvijanović zadel za preobrat. Marcos Tavares je z leve strani poslal visok predložek, Cvijanović pa je z glavo meril natančno. Minuto kasneje bi Alen Jogan lahko izenačil, vendar je žoga po njegovem strelu iz obrata končala visoko nad golom. Tekmeca sta do konca obračuna skušala doseči še kakšen gol, najbolj vroče je bilo v tretji minuti sodniškega dodatka, ko je žogo po Galešićevem strelu z golove črte Rajčević odbil v kot.

SORODNE NOVICE

DELI NA