Maribor pred prvo evropsko preizkušnjo

Pred mariborskimi nogometaši je prva prava preizkušnja v novi sezoni. V okviru kvalifikacij za Ligo prvakov se bodo varovanci Darka Milaniča pomerili z gruzijskim Witom, tekmo iz Tbilisija pa bo v neposrednem prenosu predvajala tudi nacionalka ob 18. uri na svojem drugem programu.

Darko Milanič je v Gruzijo popeljal 19 igralcev, med katerimi je sicer že izbral osemnajsterico, ki bo nastopila na tekmi, vendar je svojo odločitev zaenkrat zaupal le nogometašem.

Mariborčani so kot prvi slovenski klub pričeli s pripravami na sezono, kar bi se jim lahko obrestovalo že v Gruziji. Strokovno vodstvo vijoličastih je Gruzijce dodobra razčlenilo, da jih ne bi zmedle številke in obrazi so si varovanci Milaniča morali zapomniti kar obraze najboljših igralcev Wita. Seveda je dobra analiza štajerskega strokovnega vodstva nekaj samoumevnega, v tem aspektu najbrž tudi Gruzijci ne zaostajajo, vložek, ki je v igri, je namreč prevelik. Moštvo, ki bo napredovalo iz tega dvoboja, si bo namreč zagotovilo kar lep "dodatek" k svojemu siceršnjemu sezonskemu proračunu, v primeru preskoka tudi naslednje ovire, pa bi bila ta številka še občutno večja.

Jasno je torej, da je tekma z Gruzijci ena najpomembnejših v letošnji sezoni vijoličastih, čeprav se le-ta ni še niti dobro začela. Okrepljena samozavest Štajercev po zmagi v Superpokalu bo prišla še kako prav, verjeti pa gre, da so Mariborčani svojo formo tempirali prav na nastope v kvalifikacijah za Ligo prvakov, kamor so se nekoč že uvrstili.

O možnostih Mariborčanov proti Gruzijcem je zaradi manj znanega nasprotnika ljubiteljem nogometa v Sloveniji sicer težko razpredati, ker pa gre za nogometno manj razvito državo je v glavah mariborskih navijačev seveda favorit le en. Tudi v taboru državnih prvakov so optimistični, čeprav o nasprotniku govorijo le z izbranimi besedami. Tako je kapetan Maribora, Zoran Pavlovič, za uradno spletno stran kluba povedal: "Po osvojenem superpokalu je tekma z Interblockom že pozabljena. Ob našem prvem skupnem evropskem gostovanju nas čaka zelo čvrsta in tehnično dobro podkovana ekipa. Igre Gruzijcev smo videli na dvd-jih, ki smo si jih ogledali s trenerjem. Od samega začetka bo treba že na prvi tekmi odigrati zavzeto in napadalno. Motiv je velik, komaj čakamo, da se vse skupaj začne."

Ob 18. uri po našem času (v Gruziji bo ura 20.00) bodo tako oči slovenskih nogometnih privržencev "zalepljene" na televizijske ekrane, pesti za Maribor pa bodo tokrat stiskali prav vsi - vijoličasti, zeleni, rdeči, modri  in rumeni. Vendarle gre za nastop slovenskega kluba v Evropi, ki bi z uspešnim predstavljanjem države v Evropi ponovno dvignil renome slovenskega klubskega nogometa izven naših meja in dvignil UEFA ranking slovenskih klubov za naslednjo sezono. Kot rečeno, Mariborčanom je to enkrat že uspelo. Zakaj jim ne bi tudi tokrat?

Tekst: NZS/MK
Foto: nkmaribor.com

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA