Maribor s +10 na pragu osme zvezdice

Z zmago nad Primorjem in ob porazu Celja v Gorici so ˝vijoličasti˝ svojo prednost pred zasledovalci povečali na velikih deset točk. Visok poraz Nafte ter padec na peto mesto.

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

Maribor 2:0 Primorje
Mihelič 5', Jelič 59'.

Kljub temu, da je do konca prvenstva še dolgih enajst krogov, si je Maribor s štirinajsto letošnjo zmago, ob ugodnem razpletu na preostalih igriščih, na široko tlakoval pot k osmemu naslovu državnih prvakov. Psihološko naporno tekmo so ˝vijoličasti˝ rutinirano dobili in povečali prednost pred Celjem na deset točk razlike, na drugi strani pa letos neprepričljivo Primorje pustili v nadaljnjem težavnem boju za obstanek.

HiT Gorica 1:0 Mik CM Celje
Velikonja 24'.

Če so Mariborčani v soboto visoko dvignili roke, pa za Celjane postaja vse realnejši boj za končno drugo mesto. Drugi spomladanski poraz, ob dveh remijih in zmagi, je vnovič pokazal, da je gostom ušla jesenska konstantnost in da jih lahko na sam vrh popelje še le dolgi zmagovalni niz in na drugi strani nerazumljiv padec vijolic. A kaj takega je nerealno pričakovati, zato pa je toliko bolj stvaren boj za drugo mesto. Z drugo zaporedno zmago zanj vse bolj legitimno kandidira tudi Gorica.

Luka Koper 0:0 Domžale

Res, da niso zmagali, a tudi izgubili niso. Še petič zapored, z enakim uspehom pa se lahko pohvalijo le še v šampionskem Mariboru. S 37 točko so se Badžimovi varovanci pri Badžimovih nekdanjih varovancih povzpeli na tretje mesto in tam pošteno zapletli položaj. Tri ekipe se drenjajo z enakim točkovnim izkupičkom, med njimi z najboljšimi izkupičkom prav aktualni prvaki. Tretji so tudi Koprčani, a le ob zrcalnem pogledu na lestvico. Tudi to je nekaj, če vemo, kje se Koper nahajal jeseni.

Rudar Velenje 3:2 Labod Drava Ptuj
Tolimir 41', Perić 58', Mujaković 83'; Tiganj 60', 86' (11m.)

˝Knapi˝ so se po nepričakovanem porazu v Ajdovščini hitro pobrali in doma, suvereneje kot kaže rezultat, premagali Dravo. Enajsti letošnji polni izkupiček je Pušnikove fante potisnil tik pod vrh in lov na ˝Evropo˝ je več kot odprt. Še zdaleč pa ne za Dravo, ki na dnu poglablja razliko za predhodniki. Reprezentančni odmor bo Ptujčanom bržkone prišel še kako prav.

Interblock 5:0 Nafta Lendava
Berič 53', 58', 74', Iličič 68', Majcen 90'.

Prvovrstno presenečenje. Pa ne toliko zmaga Interblocka, kot razlika in način s katerim so Ljubljančani do nje prišli. Še v petek tretja Nafta je s padcem na peto mesto poglobila krizo, trajajočo že tretjo tekmo, obenem pa poskrbela za vse prej kot mirno nadaljevanje. Za tretjo oziroma drugo pozicijo ji je naenkrat, pa ne le njim, postal nevaren še pred tedno praktično pozabljeni Interblock.

Lestvica: Maribor 51, Mik CM Celje 41, Domžale, Rudar Velenje in Nafta Lendava po 37, HiT Gorica 36, Interblock 34, Luka Koper 24, Primorje 22, Labod Drava Ptuj 20.

Pari prihodnjega, 26. kroga: Primorje - Labod Drava Ptuj, Domžale - Rudar Velenje, Nafta Lendava - Luka Koper, Mik CM Celje - Interblock, Maribor - HiT Gorica (vse 4.4. )

 

Tekst: Nejc Marcen
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA