21.04.2024 | Prva liga Telemach
Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage

Maribor - Rogaška 3:0 (0:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Matković, Kasapović, Švarc.
* Strelec: 1:0 Jakupović (49.), 2:0 J. Repas (69.), 3:0 Iličić (79./11 m).
* Maribor: Jug, Širvis (od 84. Feta), Vidmar, Šoštarič Karič, Milec, Lorber (od 46. Ž. Repas), J. Repas (od 81. Dizdarevć), Soudani, Iličić, Božić (od 81. Bourles), Jakupović (od 81. Beugre).
* Rogaška: Lorber (od 1. Mulalić), Kambić (od 81. Kitek), Pirtovšek, Diaby, Flis, Majcenić, Korošec, Lovrić (od 67. Ruškovački), Thalisson (od 81. Sim), Kregar (od 67. Kurež), Mijić.
* Rumena kartona: Kregar, Diaby.
* Rdeč karton: /

Nogometaši Maribora nadaljujejo zmagovito spomladansko serijo in so še naprej resen kandidat za končno drugo mesto. Z Rogaško, najprijetnejšim presenečenjem spomladanskega dela prvenstva, ki je na prejšnjih treh gostovanjih trikrat zmagala, so imeli nekaj težav le v prvem polčasu, v drugem pa hitro dosegli gol za lažje nadaljevanje. Po vodilnem golu je bilo le še vprašanje, kakšna bo na koncu razlika.

Rogaška se sicer v Maribor ni prišla samo branit. V prvem polčasu bi lahko izkoristila dve negotovi posredovanji domačega vratarja Ažbeta Juga, strel Oliverja Kregarja v slogu Milana Osterca, je končal na vrhu prečke, toda resne priložnosti si vendarle ni pripravila.

Na drugi strani pa so jih imele vijolice že v prvem delu kar nekaj. Predvsem jih je zapravljal Hilal Soudani, ki je že v šesti minuti s strelom z roba kazenskega prostora tekmečevega vratarja Ajdina Mulalića, še bližje zadetku je bil v 38. minuti, ko ni izkoristil podaje Jana Repasa z leve strani, streljal je mimo gola, v sodniškem podaljšku pa je po podaji Josipa Iličića poskusil še z glavo, toda veselje mu je preprečil Mulalič.

Priložnosti za domače sta imela v prvem delu tudi Pijus Širvyis in Marko Božić, kar ni uspelo njima, je že na začetku uspelo najboljšemu mariborskemu strelcu Arnelu Jakupoviču, ki se je po podaji Jana Repasa odlično znašel v kazenskem prostoru in iz obrata zadel daljši kot vrat gostujoče ekipe.

Domači so se po doseženem golu lahko sprostili, posledica tega je bila, da so si takoj priigrali nove priložnosti. Martin Milec je že premagal Mulalića, a je na golovi črti uspešno posredoval Rok Pirtovšek, premalo natančna sta bila tudi Širvys in Iličić. Nove tvegane podaje Juga na drugi strani ni izkoristil Alen Korošec, v 69. minuti pa so Mariborčani še lažje zadihali.

Mulalić je najprej preprečil avtogol Toure Diabyja, v nadaljevanju akcije pa je Jakupović podal do Soudanija, ta je s peto podaljšal akcijo, žoga je prišla do Jana Repasa, ki jo je prek vratarja poslal za golovo črto.

Na 3:0 je deset minut pozneje z bele točke povišal Iličić, potem ko je Matija Ruškovački storil prekršek nad Soudanijem.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval v Domžalah, Slatinčani bodo gostili Koper.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Rogaška
    Nedeljski spored odpira štajerski spopad med Mariborom in Rogaško. Komu bo pripadel?

DELI NA