Maribor še drugič poražen

Nogometaši Maribora so v 2. krogu evropske lige (skupina H) pred domačimi gledalci izgubili proti angleškemu Birmingham Cityju z 1:2 (1:0). Mariborčani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali 20. oktobra, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili portugalsko Brago.

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 10.000, sodniki: Hagen, Andas, Wiken, Edvartsen, Johnsen in Johansen (vsi Norveška).* Strelci: 1:0 Volaš (29.), 1:1 Burke (64.), 1:2 Elliott (79.).

Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Arghus, Viler, Mertelj (od 81. Berić), Lesjak, Mezga (od 87. Črnic), Cvijanović (od 71. Ibraimi), Tavares, Volaš.

Birmingham City: Doyle, Spector, Ibanez, Caldwell, Ridgewell, Gomis, Fahey, Burke, Beausejour, Elliott, King (od 65. Žigić)

Rumeni kartoni: Lesjak; Ridgewell, Gomis.
Rdeč karton: /.

Mariborčani so po porazu v Bruggeu nocoj gostili angleškega drugoligaša Birmingham City, klub, ki si je pravico nastopa v tem tekmovanju izboril z zmago v ligaškem pokalu, kjer je bil boljši od slovitega Arsenala. Angleži so tako kot Maribor uvodni dvoboj v skupinskem delu tekmovanja izgubili, na domačem igrišču jih je s 3:1 ugnala Braga.

Obe ekipi sta imeli v Ljudskem vrtu glasno podporo navijačev, a na koncu so se veselili Otočani po golih Christopherja Burka in Wada Elliotta, ki sta v drugem polčasu izničila prednost Maribora, za katero je v prvem delu po ogromni napaki gostujočega vratarja poskrbel Dalibor Volaš.

Trener domačih Darko Milanič je v začetno postavo namesto kaznovanega Aleksandra Rajčevića v sredino obrambe ob Arghusa postavil Nejca Potokarja, na boka pa Martina Milca in Mitjo Vilerja. V napadu je priložnost dobil Dalibor Volaš, malce za njim pa je zaigral kapetan Marcos Tavares. Sredino so skušali obvladovati Aleš Mertelj, Zoran Lesjak, Goran Cvijanović in Dejan Mezga.

Uvod tekme je minil brez pretresov, z nekaj polpriložnostmi na obeh straneh, so pa gosti pokazali, da bi lahko bili nevarni pri visokih podajah v kazenski prostor. Mariborčani so prvič resneje zapretili v 14. minuti, ko je Tavares lepo prišel do strela, a s 15 metrov zgrešil cilj, štiri minute zatem pa je z glavo poizkusil Cvijanović, vendar je bil gostujoči vratar Colin Doyle na mestu.

V 28. minuti se je na drugi strani za strel od daleč odločil Marlon King in meril le malce previsoko. V 29. minuti pa veselje domačih navijačev saj je Irec v Birminghamovih vratih po slabi povratni podaji Jonathana Spectorja zgrešil celo žogo, kar je izkoristil Volaš in zadel za 1:0. V 40. minuti se je Jasmin Handanović izkazal po strelu Christopherja Burka, sicer pa so domači z borbenostjo preprečevali kakršno koli nevarnost za svoja vrata.

Precej bleda predstava gostov, ki pa so ob podajah v kazenski prostor vseeno znali malce zmesti domače branilce, je dala slutiti spremembe v angleški ekipi, ki pa jih v uvodu drugega polčasa še ni bilo. V tem so imeli domači vse pod nadzorom, prek Aleša Mertlja tudi poskusili od daleč, a v 64. minuti po nepazljivosti Lesjaka in protinapadu dobili gol, za katerega je poskrbel Burke.

Takoj po golu je gostujoči strateg namesto Kinga v igro poslal visokega napadalca Nikolo Žigića, srbski velikan pa je že nekaj minut zatem poskusil s strelom z glavo, a meril čez gol. Milanič je na drugi strani vpoklical Agima Ibraimija namesto Cvijanovića, v 73. minuti pa so bili gosti spet blizu zadetka, saj je sam pred Handanovića prišel Wade Elliott, a je bil domač čuvaj mreže uspešnejši.

Šest minut pozneje so Angleži povedli, po dolgi žogi je slabo izbijal Potokar, odprl strel Elliottu, kar je ta tudi unovčil z udarcem po tleh. Milanič je v zadnjih minutah na pomoč poklical še napadalca Roberta Berića in Matica Črnica, a to ni obrodilo želenih sadov, tako da so tri točke odšle v Anglijo.

Tekst: STA
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA