Maribor še drugič zapored

Nogometaši Rudarja so v 30. krogu Prve lige v Velenju izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:0).

Mariborčani so še drugič ta teden Velenje zapuščali dobre volje. Po zmagi na prvi polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja so izbranci Darka Milaniča danes slavili še v prvenstvu. Velenjčane so tokrat strli v drugem polčasu, ko so tudi zabili oba gola in še utrdili prvo mesto na lestvici.

Obe ekipi sta tekmo začeli s precej spremenjenima postavama v primerjavi s sredino tekmo. Prvo priložnost so si priigrali domači v 13. minuti, ko je Luka Majcen podal proti robu kazenskega prostora do Mateja Podlogarja, vendar je bil Marko Pridigar na mestu.

Pet minut pozneje je znova Majcen podal, takrat do Dejana Purišića, ki pa mu ni uspelo s strelom končati akcije. Zato pa jo je v 22. minuti uspelo Aljažu Kreflu, vendar je mariborski vratar dobro posredoval. V 27. minuti pa so Mariborčani kar dvakrat ogrozili Gregorja Finka.

Domači vratar je najprej posredoval po strelu Matica Črnica z 18 metrov, nato pa še po strelu Marcosa Tavaresa. Slednji je v 31. minuti izvedel prosti strel s 25 metrov, močno sprožil, toda Fink je žogo odbil v kot. Zadnjo priložnost v prvem delu so imeli domači, ko je znova streljal Podlogar, vendar je žoga zletela malce čez mariborski gol.

Vodilni Mariborčani so povedli v 63. minuti, ko je Tavares lepo prodrl, žogo podal proti Zoranu Lesjaku, ki je učinkovito končal lepo akcijo. Slabih 20 minut pred koncem je domači trener opravil vse tri menjave in skušal z osvežitvami priti do izenačenja.

Toda to se mu ni obrestovalo, saj je kmalu zatem Maribor podvojil prednost. Po novi podaji Tavaresa se je v 78. minuti med strelce vpisal Robert Berić in tako dokončno odločil tekmo.

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 30. kroga Prve lige Rudar - Maribor.

DELI NA