Maribor spet lažje diha
Maribor je v 26. krogu Prve lige premagal ajdovsko Primorje z 2:0 (0:0).

V Mariboru so si spet nekoliko oddahnili. Vodilno moštvo je moralo upravičiti vlogo favorita, predvsem pa utišati kritike po sobotnem porazu v Kopru.

Mariborčani, ki imajo po remiju Domžal v Ljubljani spet sedem točk naskoka pred zasledovalci, so po pričakovanju hitro prevzeli pobudo, saj so se gostje, ki so na zadnjem mestu in jim grozi finančni zlom, usmerili predvsem na branjenje lastne mreže.

Prave priložnosti so se zvrstile šele po desetih minutah tekme. Pritisk v 13. minuti ni obrodil sadov, Etien Velikonja in Marcos Tavares sta bila nenatančna. V 21. minuti je Martin Milec izvedel kot z leve strani, najvišji v skoku je bil Velikonja, njegov strel z glavo pa je končal tik mimo leve vratnice. V 22. minuti se je zatresla mreža gostov, vendar je bil Tavares v prepovedanem položaju.

V 28. minuti je 19-letni Milec požel aplavz. Preigraval je na levi strani, nato se odločil za strel, žoga pa je končala le za malo mimo leve vratnice. Gostujoči vratar Domen Božjak je imel veliko dela, razen dveh prejetih golov, kjer ni mogel storiti ničesar, je goste rešil hujšega poraza.

V 36. minuti se je pred njim znašel Velikonja, a je njegov strel iz bližine odbil. In če so gostje prišli na polovico Maribora, so se odločali za strele od daleč.

V 41. minuti je Željko Tomić streljal z roba kazenskega prostora, a je žoga zletela mimo vrat. V 42. minuti se je Mitja Viler prav tako odločil za strel z 20 metrov, a je ajdovski vratar žogo preusmeril v kot. Tavares je dve minuti pred koncem žogo iz bližine poslal čez gol.

Mariborčani so že v prvi minuti drugega polčasa prišli do vodstva. Tavares je žogo poslal Dejanu Mezgi na desno stran. Ta je preigral domačo obrambo, stekel v kazenski prostor in s 14 metrov zadel desni spodnji kot vrat vratarja Božjaka. Milec in Mezga sta dve minuti zatem imela priložnost povišati vodstvo, a je njuna poskusa iz bližine Božjak ubranil.

Gostje bi v 53. minuti skoraj prišli do izenačenja. To je bila njihova prva prava priložnost. Pred Matejem Radanom se je znašel Saša Aleksander Živec, toda mariborski vratar je še enkrat izvrstno reagiral in spet rešil napako obrambe vijoličastih, kar si to pomlad privoščila prevečkrat.

Ajdovci so se nekoliko odprli in se večkrat prebili do domačega kazenskega prostora, kar pa je bila voda na mlin Mariboru. Ta je nekajkrat izpeljal hitre protinapade in v 61. minuti je Mezga povišal vodstvo. Znašel se je skoraj na istem položaju kot pri prvem. Tokrat je akcijo zaključil z desno nogo in žogo poslal pod prečko. V 67. minuti je znova Božjak ubranil strel Tavaresa, odtlej pa je ritem igre padel in ostalo je pri 2:0.

SORODNE NOVICE

  • 05.04.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor-Primorje
    Oglejte si izjavi po tekmi 26. kroga Prve lige Maribor-Primorje.

DELI NA