Maribor suveren v Sežani

CB24 Tabor Sežana - Maribor 0:4 (0:1)

* Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Obrenović, Mikača, Černe.
* Strelci: 0:1 Bajde (38.), 0:2 Mlakar (59.), 0:3 Mlakar (62.), 0:4 Repas (75.)
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Mihaljević (od 69. Aliaj), Makoumbou, Tolić (od 62. Stare), Krivičić (od 69. Sever), Salkić, Djalo Aldair (od 77. Ndzengue), Stančič (od 77. Stanković).
* Maribor: Jug, Kolmanič, Peričić, Martinović (od 80. Uskoković), Santos, Kronaveter, Repas, Cretu, Bajde (od 58. Požeg Vancaš), Kotnik (od 46. Matko), Tavares (od 58. Mlakar).
* Rumeni kartoni: Mihaljević, Aldair Djalo, Nemanič; Tavares, Repas.
* Rdeč karton: /.

Mariborčani so na najboljši možni način začeli novo zgodbo po torkovih večernih kadrovskih premikih. Posloviti sta se namreč morala trener Mauro Camoranesi in športni direktor Oliver Bogatinov. Na klop vijoličastih je sedel začasni trener Saša Gajser, položaj športnega direktorja pa je zasedel Marko Šuler.

S tremi točkami, prvimi v PLTS po vrnitvi Tabora med prvoligaše na stadionu Rajka Štolfe, so vijoličasti začasno skočili na vrh prvenstvene lestvice. Tam imajo točko več od Olimpije, ki bo ob 15.30 gostila Domžale. Tabor ostaja osmi.

Prvi so na tekmi sicer zapretili domači, ko je v tretji minuti z leve strani sprožil Aldair Djalo, a precej mimo vrat Ažbeta Juga.

Vijoličasti so nato prevzeli pobudo, najbolj nevaren pa je bil v tem obdobju Marcos Tavares. Prvič mu je strel blokiral Klemen Nemanič, v drugo pa je njegov poskus ustavil Jan Koprivec.

Mariborčani so v 18. minuti srečno povedli, potem ko je Dominik Mihaljević nespametno dovolil Gregorju Bajdetu, da sprejme podajo Jana Repasa. Bajde je iz neugodnega položaja prišel do strela, slabo pa je posredoval še vratar Jan Koprivec, saj mu je žoga spolzela pod telesom.

Iz igre si obe ekipi nato nista priigrali veliko priložnosti. V 30. minuti je iz prostega strela močno sprožil Mihaljević, a bil nenatančen.

V drugem delu je po nenatančnem strelu Toma Alena Tolića v 51. in poskusu Klemna Nemaniča v 57. minuti Maribor hitro odločil tekmo.

V 59. minuti je neodločnost Taborove obrambe kaznoval Jan Mlakar. Ta je v igro namesto Tavaresa vstopil le minuto prej in nato z natančno odmerjenim strelom v spodnji levi kot Koprivca povišal vodstvo gostov.

Ob koncu 62. minute so vijoličasti prišli še do tretjega zadetka. V kazenskem prostoru je po dolgi podaji žogo sprejel Mlakar in po štirih minutah na igrišču s spretnim poskusom zabil še svoj drugi gol.

Domači so bili najbližje zadetku v 71. minuti. Z glavo je po podaji s strani poskusil Leon Sever, a jo je Špiro Peričić preusmeril v kot. Po njem se je mreža Maribora sicer zatresla, a je sodnik Rade Obrenović zaradi prepovedanega položaja gol Nemaniča razveljavil.

Koprivec je moral nato še četrtič pobrati žogo iz mreže, potem ko je po prekrasnem strelu v 75. minuti zadel Repas. Do konca tekme so si domači prizadevali priti do zadetka, a je bil dvakrat na mestu Jug.

V soboto se bodo nogometaši Tabora v gosteh pomerili s Celjem, Mariborčane pa isti dan čaka večni derbi proti Olimpiji.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Tabor - Maribor
    Maribor še čaka na prvo spomladansko zmago, Štajerci pa bodo izhod iz rezultatske krize iskali brez Maura Camoranesija, a na enem od najtežjih gostovanj. Lahko Tabor znova prekriža mariborske načrte?

DELI NA